• De deelnemers aan de spinningmarathon in actie.

    Corine Baselmans

Actiedag levert 34.000 euro op voor Stichting Living Memories

AALSMEER Bij de actiedag Let’s Make Memories is met verschillende acties in totaal 34.114 euro opgehaald voor Stichting Living Memories. Zaterdag 23 maart zetten honderden mensen in Aalsmeer en omstreken zich in om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor dit goede doel. Stichting Living Memories maakt videoportretten van kinderen die gaan overlijden aan een ziekte.

In sportcentrum De Waterlelie stapten ’s ochtends bijna veertig teams op een spinningfiets. Tijdens een 6 uur durende marathon werkten de deelnemers zich in het zweet op fietsen van de sportscholen Amstelhof uit Uithoorn en Fitness Aalsmeer. Onder de bezielende leiding van zes verschillende instructeurs. 

TROTS De 8-jarige Dylan uit Kudelstaart haalde met zijn acties afgelopen weken ruim 11.000 op. Dit maakte hij zelf aan het einde van de actiedag bekend. "Er zijn veel mensen die zeggen dat ze trots op me zijn", zegt Dylan. Hij hoopt dat met het geld veel videoportretten, zoals de stichting maakte van zijn broertje Owen, gemaakt kunnen worden. "Het is gewoon heel mooi voor mensen die een kindje hebben dat heel ziek is, want als ze er niet meer zijn dan kunnen ze het terugkijken."

Stichting Living Memories vroeg de kleine Kudelstaarter na het uitreiken van zijn cheque om de eerste kinderambassadeur van de stichting te worden. Een vraag waar hij volmondig ‘ja’ op zei. Gedurende de actiedag maakten de lokale omroepen Radio Aalsmeer, MeerRadio, RickFM, JammFM en RTV Amstelveen vanuit de radiostudio in Aalsmeer een 10 uur durende uitzending over de actiedag. 

DANSLESSEN Naaste de acties van Dylan en de spinningmarathon, waren er ook een judo-actie van de judoschool Ron van Raaphorst, een bootcampactie van Etnel Sports en werden er bij Fitness Aalsmeer danslessen gegeven door Desiree van Schaijk en Lara Maarsen. 

Voorzitter van Stichting Living Memories Peter Maarsen noemt de actiedag een overweldigend mooie dag. "Dat zoveel mensen zich verbonden zijn gaan voelen met ons werk, is ongelofelijk mooi. Door hun steun kunnen wij heel veel gezinnen met een ernstig ziek kind de meest waardevolle blijvende herinnering denkbaar geven. Ik wil dan ook iedereen die heeft deelgenomen of bijgedragen aan onze actiedag enorm bedanken."

De stichting is van plan om 21 maart 2020 opnieuw een regionale actiedag te organiseren. NH Nieuws, mediapartner van het Witte Weekblad, maakte bovenstaande reportage van de uitreiking van de cheque van Dylan, hieronder een impressie van de actiedag van de Stichting Living Memories zelf.