• Radio Aalsmeer

Nieuw team bij jeugdprogramma 'Young Ones'

AALSMEER Het jeugdprogramma 'Young Ones' er weer na twee weken kerstvakantie op woensdagavond 8 januari. Met altijd leuke muziek en interessante onderwerpen voor jeugdige luisteraars. Dit nieuwe jaar wordt begonnen met een nieuw radioteam, omdat Laurens Niezen tijdelijk gestopt is door een stage. Presentator Jonas Ponsen en redacteur Ilse Zethof krijgen voortaan iedere week ondersteuning van de 18-jarige Suradj Hiralal die de techniek voor zijn rekening neemt. Nieuw is ook dat er steeds een gastpresentator/presentatrice achter de microfoon kruipt, te beginnen met de 12-jarige Fleur Zethof. Jonas en Fleur gaan de 11-jarige Celina en Britt uit Kudelstaart interviewen. Zij komen naar de studio om te vertellen over een milieu-actie die ze hebben bedacht. En ook krijgen ze een leerling en leerkracht van de Westplas Mavo te gast die komen praten over hun trip naar Ethopië namens Edukans. 'Young Ones' wordt tussen 19.00 en 20.00 uur uitgezonden. 

MARION GEISLER OP HERHALING De Kudelstaartse Marion Geisler is coach en mediator. Ze helpt mensen in conflictsituaties weer tot elkaar te komen of goed uit elkaar te gaan. Marion zegt over deze situaties: 'Wees er vroeg bij, omdat we dan het hele pad van ontbranding niet terug hoeven te lopen. Mensen zijn dan nog "on speaking terms", vinden elkaar nog leuk en dan wordt het verbetertraject ook leuk!' 
Donderdag 2 januari om 19.00 uur wordt deze eerder uitgezonden uitzending herhaald. Voorlopig hoor je herhalingen, want Esther Sparnaaij heeft zwangerschapsverlof. 

BLIKOPENER MET BAS VAN DE HATERD 'Professioneel bemoeial' Bas van de Haterd komt bij 'Blikopener Radio' het nieuwe jaar openen op maandag 6 januari om 18.00 uur. Deze duizendpoot adviseert organisaties over het aantrekken en selecteren van geschikt personeel, organiseert evenementen over dit onderwerp en is een veelgevraagd spreker. Ook heeft hij boeken geschreven over de invloed van technologie op het werk en de maatschappij. De programmamakers gaan hem hier eens goed over uithoren. Ze zijn ook erg benieuwd naar zijn jaarlijkse leesweek en zijn bewondering voor Nelson Mandela. Verder is er de vertrouwde Week van Wilg, waarin Esther Gons je bijpraat over technische nieuwtjes. En er wordt gebeld met columnisten Dimitry Vleugel en Jilles Groenendijk. Genoeg redenen om je radio op de maandagavond weer op Radio Aalsmeer af te stemmen.

HERHALING DOOR DE MANGEL Tijdens de laatste uitzending van 2019 ontving 'Door de Mangel' Marije Klaassen als 279e gast. Zij is sinds dit jaar de adjunct-directeur van de Oosteinderschool, maar heeft daarvoor jarenlang op de Jozefschool voor de klas gestaan. "De school waar ik zelf ook op heb gezeten", aldus de Kudelstaartse. De kernwoorden die zij bij zichzelf vindt passen zijn: positief, zorgzaam en harmonieus. Naast haar werk organiseert zij de autorally van FC Aalsmeer en is zij actief binnen het Jeugd Cultuur Fonds.

Maandag 6 januari kunnen luisteraars eenmalig luisteren naar een herhaling van de uitzending met Denise Kroes. De blogster was op 30 september 2019 te gast. Zij heeft een eigen YouTube kanaal waarop zij regelmatig vlogs plaatst en maakte deel uit van GRLBND, een meidengroep. Verder zingt en danst Denise en daarmee wil zij doorbreken.

Op 13 januari is er weer een live uitzending van de Aalsmeerse talkshow met de gast die Marije heeft aangedragen: Kim Veltman. Zij wil van Kim weten wat zij allemaal betekent voor de jeugd in Aalsmeer.

Het antwoord op deze vraag en nog veel meer, hoor je maandag 13 januari vanaf 19.00 uur. Wie als luisteraar een vraag heeft voor Kim, mail deze dan naar: studio@radioaalsmeer.nl of bel tijdens de uitzending naar: 0297-325858.