Afscheid pastor Annemiek Blonk

KUDELSTAART De Sint Jan Geboorte Kerk was zondag 21 januari afgeladen vol. Pastor Annemiek Blonk ging voor de laatste keer voor.

Mandy van der Zwaard

Met het behalen van de pensioengerechtigde leeftijd nam zij afscheid als Pastor. Het koor 'Cum Ecclesia' en het kinderkoor 'De Kudelkwetters' zorgde voor de muzikale omlijsting met aan het eind een persoonlijk lied voor Pastor Blonk. Aansluitend was er een receptie in het Dorpshuis.

LOOPBAAN Pastor Blonk begon haar carrière als maatschappelijk werkster voor de Stichting 40-45. In 1986 slaagde zij hoogzwanger van haar eerste kind voor de opleiding Theologie. Waarna zij als vrijwilliger voor de missiegroep bij de Bavo in Haarlem werkte. Aansluitend werkte zij tien jaar als pastor en pastoraal medewerker in Uitgeest en Hillegom. In 1996 kwam Pastor Blonk als eerste vrouwelijke pastoor naar Kudelstaart. Haar jubilea werden in alhier gevierd. Onder haar begeleiding zijn er bijzondere evenementen geweest waaronder twee mooie musicals (135 jarig bestaan van de kerk in 2005 en 150 jarig bestaan van de Parochie in 2008) en de acties rondom de restauratie van de toren en het dak van de kerk.

PASSIE Werken in de parochie was haar passie. Pastor Blonk werd geroemd om haar gedrevenheid. Ook haar vasthoudendheid in zake de projecten Roemenië en Kind aan Tafel voor kleuterschool van Iba in Malawi oogstte bewondering. Als haar sterke punten werden genoemd; Bijbelteksten en religieuze symbolen uitleggen en geloofsopvoeding. Als pastor was er ook de liefde voor charitas die tot uiting kwam in haar functie bij de Parochiële Caritas Instellingen. Andere parochies deden niet vaak tevergeefs een beroep op haar waardoor zij vele extra uren maakte.

HERINNERINGSBOEKJE Tijdens de werkzame jaren vat Pastor Blonk zijn er vele dopelingen, huwelijken en andere hoogtepunten geweest.

Na afloop was er voor ieder een mooi herinneringsboekje met overwegingen door pastor Annemiek zelf samengesteld. Dit zal voor menigeen een kostbaar bezit gaan worden.