• Antoniusschool
  • Antoniusschool

Antoniusschool steunt Boerenvreugd met flinke cheque

KUDELSTAART De leerlingen van de groepen 3 van de Antoniusschool in Kudelstaart hebben kinderboerderij Boerenvreugd deze week een flinke steun in de rug gegeven. Ze kwamen namelijk dinsdag een cheque ter waarde van maar liefst 1.500 euro brengen. Een bedrag waarvoor ze flink wat meters hebben moeten maken.

Elk jaar wordt in groep 3 van de Kudelstaartse Antoniusschool een sponsorloop gehouden. De opbrengst hiervan is bestemd voor een goed doel en dit jaar werd gekozen voor kinderboerderij Boerenvreugd. De kinderen lieten zich sponsoren door hun vaders, moeders, ooms, tantes en opa's en oma's en dinsdag 25 juni was het zover.

AANMOEDIGEN Om de warme temperaturen die voor die dag waren voorspeld te omzeilen, werd 's ochtends gehold. Er was flink wat publiek op komen dagen om de kinderen aan te moedigen, en dat heeft geholpen. Er werd in totaal namelijk een bedrag van 1.500 euro opgehaald. 

En knappe prestatie, maar dat geld moest natuurlijk nog wel even naar Aalsmeer worden gebracht. Daarvoor moesten de kinderen opnieuw in de benen. Dinsdag 9 juli liepen de leerlingen namelijk van hun schoolgebouw in Kudelstaart naar Boerenvreugd in Aalsmeer, een wandeling van zo'n 3 kilometer. 

BELONING Eenmaal aangekomen volgde de beloning. Allereerst voor de mensen van Boerenvreugd, en daarna voor de kinderen zelf want zij mochten vervolgens de hele middag lekker spelen op de kinderboerderij.