• Een spelmoment uit de wedstrijd Altior - FC Aalsmeer.

    Robert Joore

Belangrijk duel op Calslagen

KUDELSTAART Op sportpark Calslagen in Kudelstaart staat zondag om 14.00 uur de wedstrijd tussen RKDES en Stompwijk'92 op het programma. Een belangrijk duel voor zowel RKDES als FC Aalsmeer. Stompwijk'92 is namelijk concurrent voor RKDES in de competitiestand en voor FC Aalsmeer in de strijd om de derde periode. Een ingewikkelde zaak zo aan het einde van de competitie. Winnen is in vel gevallen sowieso een goed idee.

UITGESCHAKELD RKDES is door de nederlaag van afgelopen weekeinde bij ASC definitief uitgeschakeld voor het kampioenschap. Koploper Altior heeft in hun resterende twee duels nog twee punten nodig om de vlag te kunnen hijsen. RKDES is ondertussen op de ranglijst voorbij gestreefd door Nicolaas Boys en Stompwijk'92. Om in aanmerking te komen voor een plek in de nacompetitie, moet RKDES het hoogst geëindigde team zijn periodetitel worden, aangezien de resterende periodetitel inmiddels ook uit zicht is voor de Kudelstaarters. Winnen is zondag dus het devies, want bij een nederlaag loopt Sompwijk'92 verder weg en loopt RKDES de kans ook nog eens gepasseerd te worden door streekgenoot FC Aalsmeer. In dat geval kan het seizoen zelfs als een nachtkaars uitgaan voor het elftal van trainer Jesse Donker.

DERDE PERIODE Zoals gezegd heeft ook FC Aalsmeer baat bij een overwinning van RKDES. Dan moeten de Aalsmeerders natuurlijk zelf thuis wel winnen van Kickers'69. Wint FC Aalsmeer en verliest Stompwijk'92, dan neemt FC Aalsmeer met nog één wedstrijd te spelen de leiding weer over in de stand om de derde periode. Overigens is ook SJZ, zondag thuis spelend tegen Nicolaas Boys nog in de race voor de derde periode. De wedstrijd FC Aalsmeer - Kickers'69 start zondag om 14.00 uur.

KEIZERS BAARD FC Aalsmeer zaterdag reist komend weekeinde af naar Delft voor het uitduel tegen Vitesse Delft. FC Aalsmeer heeft niets meer te winnen of te verliezen en speelt volgend seizoen weer in de eerste klasse. Vitesse Delft probeert de nacompetitie nog te ontlopen, maar dan moet alles meezitten voor de Delftenaren. De wedstrijd op sportpark Tanthof Zuid begint om 14.30 uur.