• Gemeente Aalsmeer

Berber Veldkamp nieuwe kinderburgemeester van Aalsmeer

AALSMEER De stemmen zijn geteld en de uitslag is bekend: Berber Veldkamp is de nieuwe kinderburgemeester van Aalsmeer. Kudelstaartse Berber kreeg de meeste stemmen van de zes kandidaten. 

Bijna 350 kinderen brachten woensdag hun stem uit op drie locaties in Aalsmeer en Kudelstaart. De meeste stemmen gingen naar Berber (10), die daarmee de opvolger wordt van de ook al Kudelstaartse Hannah Fokkema, de huidige kinderburgemeester. 

INSECTEN Berber zit in Kudelstaart op de Antoniusschool. Ze wil zich onder meer inzetten voor een beter milieu met meer ruimte voor insecten. Thuis zet ze zich al in voor het milieu door minder vlees te eten, goed afval te scheiden en te zorgen voor veel groen in de tuin. Haar hobby’s zijn voetballen en dansen. Later wil ze graag kinderarts worden.

Het waren spannende verkiezingen want Berber versloeg de vijf andere prima kandidaten met een nipt verschil van 22 stemmen. Wethouder Robbert-Jan van Duijn heeft alle kandidaten donderdagmiddag persoonlijk de uitslag verteld. Maandag 17 juni gaat burgemeester Gido Oude Kotte bij de school van Berber langs om zijn ‘kleine’ ambtsgenoot te feliciteren.

GEÏNSTALLEERD Op 27 juni wordt Berber tijdens ‘Bouw een Bootje’ als nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd en neemt ze officieel het stokje over van Hannah.