• Pr

Bernard van Rossum Kwartet in Bacchus

AALSMEER Het Bernard van Rossum Kwartet treedt zaterdagavond 18 november op in cultureel café Bacchus. Het optreden maakt onderdeel uit van de reeks KCA jazzconcerten.

De saxofonist Bernard van Rossem is vooral bekend als leider van de BvR Flamenco Big Band, waarmee hij de Meerjazz International Big Band Competition won. ,,Hij speelt te gek,'' zei pianist Christian Pabst toen hij Bernard van Rossum introduceerde in Bacchus. En hij bleek volgens KCA gelijk te hebben. Nu komt de Nederlands-Spaanse tenorsaxofonist met zijn eigen kwartet weer terug naar Aalsmeer.

Bernard van Rossum is in Amsterdam gevestigd. Hij groeide op in een multiculturele omgeving, is geboren en getogen in Spanje met een Engelse moeder en een Nederlandse vader. Na een rockende jeugd als drummer, ontdekte hij de saxofoon en daarmee de wereld van de jazz. In 2009 kwam hij naar het Amsterdams Conservatorium, waar hij les kreeg van Jasper Blom, Ferdinand Povel en Jurre Haanstra. In november 2013 kreeg hij daar zijn masterdiploma. Van zijn kwartet hebben de pianist Xavi Torres en de drummer Joan Terol een Catalaanse achtergrond, de bassist Marco Zenini is geboren in Rome.

Volgens KCA wordt het een boeiende ervaring om deze jonge virtuozen met elkaar te zien musiceren.

Het KCA jazzconcert in Cultureel Café Bacchus aan de Gerberastraat begint zaterdagavond 18 november om 21.30 uur. Toegang: uw gift. Voor meer informatie: Pierre Tuning, 0297-360355 of Reinoud Staps, 0297-325304.