• pr

Bloemen en stillevens in de hoofdrol in het Oude Raadshuis

AALSMEER De nieuwe expositie van KCA in het Oude Raadhuis is een toegankelijke expositie geworden waarin bloemen, landschap en stillevens de hoofdrol hebben. Een van de drie exposanten is de Aalsmeerse bloemen- en landschapsschilder Afke Borgman. De opening is zaterdag 16 maart om 16.00 uur en wordt verricht door de voorzitter van de commissie beeldende kunst van KCA, Heleen van Haaften en door de kunstenaars.

Om met de deur is huis te vallen; Afke Borgman is geen onbekende in bloemendorp Aalsmeer. Van huis uit is ze bloembindster en ze maakte menig bruidsboeket voor menig huwelijk. Later is daar het schilderen bij gekomen. Daartoe volgde ze cursussen bij onder meer bij de bekende Amstelveense schilder Dirk Annokkee.

FELLE KLEUREN Borgman schildert in haar atelier aan de Aalsmeerderweg gestaag door aan haar oeuvre waarin bloemen, mensen, landschappen en stillevens de hoofdrol spelen. Haar schilderijen en aquarellen kenmerken zich zoals op haar site valt te lezen door 'felle kleuren en penseelstreken, die direct, vrolijk en blij van aard zijn'. De combinatie van schilderen en arrangeren van bloemstukken is een voortdurende bron van inspiratie voor haar.

Stilleven fotograaf Jeroen Luijt is een ander hoofdstuk in deze expositie. Hij houdt zich in zijn werk vast aan het abstracte minimalistische stilleven en het klassieke stilleven. De bloemenfoto's van Corry Zwart, de derde exposant, vinden hun oorsprong in de sieraden van bloemen en planten die ze maakt. Met haar fotowerk wil ze de tere kwetsbaarheid van de natuur laten zien tot in elk detail.

Deze expositie is al te zien vanaf 14 maart en duurt tot en met 28 april, open van donderdag tot en met zondag tussen 14.00 en 17.00 uur.