• Gemeente Aalsmeer

Burgervader Gido Oude Kotte bezoekt kindercollega Hannah

AALSMEER Hij is pas een dag in functie, maar liet meteen al zien een man van zijn woord te zijn. Kersvers burgemeester Gido Oude Kotte beloofde dinsdagavond tijdens zijn installatietoespraak dat zijn eerste officiële bezoek als burgemeester aan kinderburgemeester Hannah Fokkema zou zijn. En zo geschiedde vandaag.

Hannah zit in groep 7 van de OBS in Kudelstaart en ontving de burgemeester vanochtend in haar klas. Het was een gezellige kennismaking, waarbij de burgemeester allerlei vragen aan Hannah stelde. Hannah en haar klasgenoten hadden echter ook veel vragen aan de burgemeester, zoals wat zijn plannen zijn, hoe lang hij denkt te blijven, hoe je burgemeester wordt en wanneer hij slaapt. 

GEKOZEN Over de vraag of een burgemeester gekozen, zoals de kinderburgemeester, of benoemd moest worden, liepen de meningen uiteen. Sommigen kinderen vonden dat mensen daar zelf over moeten kunnen beslissen. Anderen leek het lastig een goede burgemeester te kiezen als je iemand nog niet kent. Of een burgemeester goed is, kun je pas later zeggen.

Voor Hannah zit het jaar als kinderburgemeester er bijna op. Ze vond alles leuk aan het kinderburgemeester zijn, vooral de landelijke kinderburgemeesterdag. Hannah heeft zich hard gemaakt voor veilige fietspaden, meer ruimte voor buitenspelen en statiegeldtonnen in supermarkten. Burgemeester Oude Kotte vond het een inspirerend en leerzaam gesprek met zijn jeugdige collega en haar klas en wil graag nog een keer verder praten met Hannah over haar thema's.