Champagneconcert van de Harmonie

AALSMEER Maar liefst vier jubilea waren er te vieren zaterdag 27 januari. De Doopsgezinde Kerk zat vol tijdens het Champagneconcert van de Aalsmeerse Harmonie. Tijdens dit concert speelden ook gastspelers de Magic Horns.

Mandy van der Zwaard

Ingrid Hoffscholte verzorgde het spreekgedeelte tussen de optredens. Zij zei dat het eerste stuk 'Russischer Marsch' groots was om te spelen. 'Nervals Poems' het tweede stuk, was de wens van jubilaris de Ruiter. Ooit speelde zij dit tijdens haar eerste concert waar haar ouders toen bij waren.

NIET GEPAST Tweede jubilaris Man-Olij wilde graag Finlandia. Dit is volgens het orkest een moeilijk stuk. Lang geleden, wilde dirigent Zwagerman op de nieuwjaarsreceptie van de gemeente dit stuk spelen. Man-Olij was het daar niet mee eens, het was veel te druk voor de gelegenheid. Het ging wel door, maar zij speelde uit protest niet mee. Tijdens dit concert wilde zij het daarom wel spelen.

JUBILARISSEN Tini Man-Olij (klarinet) is al 70 jaar zittend en spelend lid, Tom Rebel (eufonium) heeft veel werk verricht aan de muziekbibliotheek en is 25 jaar lid, Joan de Ruiter (saxofoon) 12,5 jaar en Elly Poost (klarinet)die niet van de spotlight houdt, is al 30 jaar lid. Allen werden geëerd met een speldje en bloemen. Man-Olij kreeg een speciaal gemaakte oorkonde.

Na Superstar en het Hornfestival van de gast Hoornblazers, was er 'Moment for Morricone'. Bekende westernmuziek uit onder anderen The good, The bad en The Ugly. Dit op verzoek van Poost.

Hierna volgde de Lyric Walz en nogmaals Magic Horns.

Het verzoek van Rebel was Puszta van Jan van der Roost. Dit wilde hij graag omdat 'iedereen heeft er iets in te doen.'

NOG EEN JUBILEUM Opvallend was de flexibiliteit van Mirte Balke, zij bespeelde onder meer op het klokkenspel, xylofoon en pauken. De champagnegalop sloot de middag af waarna er gelegenheid was tot feliciteren. De harmonie bestaat dit jaar 105 jaar en viert het 9 juni in Crown.