CombiFunn in de Proosdijhal

AALSMEER Elke kleine vakantie houden De Binding, Cultuurpunt Aalsmeer en Team Sportservice Aalsmeer een vakantieactiviteit.

Mandy van der Zwaard

Vrijdag 5 januari was de activiteit in de Proosdijhal. Deze kerstvakantie was de opkomst wat aan de lage kant, maar dat mocht de pret niet drukken. Met een kleine groep kun je op blaasinstrumenten nog heel wat geluid produceren, en bij het Freerunnen was je vaak aan de beurt. De weerbaarheidtraining was bijna privéles. Dat gaf een hoog rendement van de oefeningen.

JEUGDORKEST Het Cultuurpunt had deze keer het project 'Ontdek je talent op een blaasinstrument.'Onder leiding van de dirigent van het 'Aalsmeers Jeugdorkest' maken de kinderen op speelse wijze kennis met verschillende blaasinstrumenten.

Het jeugdorkest gaat in januari van start en biedt plaats aan Aalsmeerse kinderen van groep 5 tot en met 8 die muziek maken of willen leren maken. Zij krijgen les van professionals. Cultuurpunt Aalsmeer coördineert het project. Het nieuwe Aalsmeers Jeugdorkest zal laagdrempelig zijn zodat het altijd mogelijk is om in te stromen. Ongeacht het niveau. Ook de bladmuziek zal in verschillende moeilijkheidsgradaties aangeboden worden.

Meer weten? ajvulperhorst@cultuurpuntaalsmeer.nl

FREERUNNING Freerunning is de snelst groeiende urban/extreme sport in Nederland. Het is een combinatie van rennen, klimmen en springen. Maar doe je het op een goede en veilige manier? Gaetano Carretto van de Freerun University uit Uithoorn was er om de kinderen de basistechnieken te leren. Het blijft een risicovolle sport dus de basis is belangrijk. De zaal was omgetoverd tot springhal, en de kinderen leerden veilig over kasten, banken, bruggen en andere obstakels te springen.

De KNGU ( Koninklijke Nederlandse Gymnastiek Unie) heeft zelfs tien basisvoorwaarden op haar site staan. Daar staat onder andere in: Veiligheid: je leert snel in te schatten of je een sprong veilig kunt maken. Het is belangrijk dat je goed luistert naar je lichaam en jezelf niet te veel pusht. Check ook steeds of je omgeving veilig is om te bewegen.

Meer Informatie op de site www.sport.nl of http://freerununiversity.com