• ACOV

Concert ACOV Urbanuskerk

AALSMEER Aalsmeers Chr. Oratorium Vereniging voert 16 maart om 20 uur de Johannes Passion van Johann Sebastian Bach uit. Voor de eerste keer in de prachtig gerestaureerde Sint-Urbanuskerk in Bovenkerk (Noorddammerlaan 126, Amstelveen).

De Johannes Passion, die vaak wordt vergeleken met de Mattheüs Passion, is gebaseerd op het Johannesevangelie dat Bach vrijwel letterlijk volgt. In dit oratorium worden het lijden en sterven van Jezus verteld. Deze Passion is wat meer verhalend. Heeft de Mattheüs twee orkesten en koren nodig, bij de Johannes Passion volstaat een klein orkest en een koor. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door The New Symphonics en Sander van den Houten (orgel). The New Symphonics is opgericht in 1990 en bestaat uit musici met een klassieke opleiding en een brede ervaring. Sander van den Houten speelde al vaker tijdens concerten van ACOV. Hij is organist van de Evangelisch Lutherse Kerk in Den Haag en bespeelt dus het beroemde Bätz-orgel uit 1762. Solisten zijn: Elise van Es (sopraan), Adélaïde Rouyer (alt), Christiaan Peters (bas), Benjamin Sattlecker (bas) en Ludwig van Gijsegem (tenor). Het geheel staat onder leiding van dirigent Danny Nooteboom.

KAARTEN Kaarten (28,50 euro) zijn verkrijgbaar bij de leden, bij Boekhuis Zijdstraat, Kraan Aalsmeerderweg en in de kerk en via www.acov.nl. Info Annet de Jong tel. 0620644802.