• David Olney.

    PR

Concert David Olney

AALSMEER De Amerikaanse singer-songwriter treedt zondag 21 oktober om 15 uur op in De Oude Veiling, Marktstraat 19. Samen met zijn vaste bassist Daniél Seymour. Reserveren via scr@pietergroenveld.com

De inmiddels 68-jarige Olney is een graag geziene gast. In 1994 bracht SCR al 'Live In Holland' uit. Olney staat al vele jaren hoog aangeschreven in de toonaangevende muziekbladen in Amerika en is terug te vinden boven in de lijst van 'De 50 Beste Singer-songwiters van de Wereld.' Zijn liedjes kenmerken zich vaak door een bijzondere invalshoek, zoals het door Linda Rondstadt & Emmylou Harris adembenemend gecoverde 1917, waarin de verschrikkingen van de Eerste Wereldoorlog tot ons komen via een prostitué die een soldaat troost.
Zijn nieuwe CD 'On This Side or the Other' staat in het teken van mensen die m.n. door politieke en economische redenen van elkaar worden gescheiden door muren en andere obstakels. In de US wordt deze productie door de vakliteratuur, mede vanwege de actualiteit van dit onderwerp hogelijk gewaardeerd.
Ook zijn DVD-CD met veel van zijn klassiekers, die hij met z'n toenmalige meester gitarist Sergio Webb in 2015 in De Oude Veiling op nam zal tijdens dit optreden verkrijgbaar zijn.