• De Pretpeurders

De Pretpeurders krijgen hulp bij Sinterklaasfeest

KUDELSTAART Op zaterdag 25 november, de dag van de intocht van Sinterklaas in Kudelstaart, werd door de Veiling Kudelstaart voor Kudelstaart een cheque overhandigd aan de Carnavalsvereniging De Pretpeurders. Tegelijkertijd overhandigde Supporting Kudelstaart eveneens een cheque met hetzelfde bedrag.

De bedragen van beide cheques zijn bedoeld als bijdrage aan de vervanging van het sinterklaaspak en de pietenpakken.

Op deze zaterdag was tevens de aankomst van de Sint met zijn vele pieten aan de Loswal in Kudelstaart. Deze happening wordt al vele jaren georganiseerd door De Pretpeurders.

Als stimulans voor de vele vrijwilligers, die bij de intocht betrokken zijn en die er in gepaste tenues bij moeten lopen, is een bijdrage als bovengenoemd ter vervanging van de sint-en pietenpakken, dan ook zeker op zijn plaats.

De Pretpeurders organiseert, behalve de sinterklaasintocht, ook het carnaval in Poelgilderdam en het feestweekend in de zomer.

Bij De Pretpeurders staat het plezier voorop. Dat doen ze voor jong tot oud, voor alle inwoners van Kudelstaart. Het organiseren van deze feestelijke activiteiten gebeurd vanuit een uiterst klein budget. De donaties van Kudelstaart voor Kudelstaart en Supporting Kudelstaart werden dan ook in dank aanvaard.

Foto: Omringd door een deel van de Pieten met in het midden Sinterklaas. Links van Sinterklaas Jacques van der Weijden en rechts Gert Kok van Supporting Kudelstaart.