• Gemeente Aalsmeer

Delegatie bezoekt kandidaat-burgemeester Gido Oude Kotte

AALSMEER Een delegatie van de vertrouwenscommissie van de gemeenteraad van Aalsmeer heeft zaterdag 9 februari een bezoek gebracht aan kandidaat-burgemeester Gido Oude Kotte. Na de officiële bekendmaking in de gemeenteraad 5 februari was er nu gelegenheid om in informele sfeer nader kennis te maken met de kandidaat-burgemeester en zijn jonge gezin.

De raadsleden kregen een warm onthaal in de woning van Oude Kotte in Heerhugowaard, met koffie en gebak. Traditiegetrouw had de voorzitter van de vertrouwenscommissie, René Martijn, een bos seringen van Aalsmeerse bodem voor de burgemeesterskandidaat meegenomen.

ZEER VERHEUGD De aanstaande burgervader gaf tijdens het bezoek aan zeer verheugd te zijn over zijn aanbeveling als burgemeester van Aalsmeer. Ook kijkt hij er zeer naar uit om te beginnen als burgemeester en persoonlijk met de inwoners kennis te maken. Hij en zijn gezin zijn zich reeds aan het oriënteren op een woning in de gemeente.

De gemeenteraad heeft de aanbeveling voor de nieuwe burgemeester aan de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties gezonden. In de regel volgt de minister de aanbeveling van de gemeenteraad. De Koning benoemt de burgemeester bij Koninklijk Besluit. De nieuwe burgemeester zal dinsdag 16 april worden geïnstalleerd.

Op de onderstaande foto van links naar rechts: Sunny Lakerveld, Dirk van der Zwaag, Gido Oude Kotte, René Martijn, Jelle Buisma en Willem Kikkert.