Denk aan de Buren in Paradiso

AALSMEER Het smartlappen koor Denk aan de Buren heeft zondag 14 januari hun opwachting gemaakt bij de Paradiso Korendagen. Dit was het derde optreden van het koor bij dit jaarlijks terugkerend evenement.

Mandy van der Zwaard

Willy Mulder (Bestuur)regelt altijd de inschrijving: 'Dit jaar was voor het eerst dat de inschrijving per mail kon en de uitnodiging op volgorde van binnenkomst zou zijn. Eerder moest je de brief komen brengen. Dat terwijl de koren uit diverse delen van het land komen, van Barneveld tot Rotterdam. Dan is deze manier toch echt meer van deze tijd.'

HAPPENING Marijke Kroon (lid) 'Het is een hele happening, je staat toch in de poptempel. Heel wat groten der aarde hebben daar gestaan, ja dat doet echt wel wat met je.'Mulder verteld lachend: 'Stiekem zoek ik altijd het kruisje waar Mick Jagger heeft gestaan.'

Er doen 114 koren mee, met een heel divers repertoire, van pop tot klassiek. Het is geen wedstrijd, er zijn geen prijzen te winnen. Alleen het sublieme gevoel van 'Daar heb ik gestaan'.

GEEN KERST De setlist bestond dit keer uit vijf nummers. Onder anderen Manuela van Jacques Herb en Eddie Christiani met 'Kom weer naar huis'. De teksten van Chrisitani leveren nog wel eens een hobbeltje op waardoor de afweging met of zonder tekst elke keer overwogen moet worden. De oefentijd is wat kort, zo vlak na kerst. Een oplossing zou zijn geen Kerstliederen meer, echter kerst overslaan stuit op hevige weerstand.

Het koor doet wel aan uniformiteit. Voornamelijk grijze haren, maar dit is toeval, en een dresscode. Deze is in de winter zwart met rood, zomers wit met rood. Verder wordt het aangepast aan de omstandigheden, met kerst een glitter erbij, in Aalsmeer iets groens erbij.

PLANNEN Dit jaar is er voor het eerst een Kudelstaartse Korendag. Op zondagmiddag 25 februari in het Dorpshuis van Kudelstaart. Voor meer informatie, opgeven of lid worden kunt u contact opnemen met Willy Mulder denkaandeburen@gmail.com . Een optreden in het Kloosterhof staat gepland op 25 januari om 19.30 uur.