• Dierenambulance De Ronde Venen

Dierenambulance op zoek naar vrijwillige chauffeurs

AALSMEER Dierenambulance De Ronde Venen die ook voor het vervoer van zieke, gewonde en dode dieren in Aalsmeer zorgt, is dringend op zoek naar vrijwillige chauffeurs met hart voor dieren. Zij moeten minimaal 6 uur per week beschikbaar zijn.

De Dierenambulance werkt samen met de Dierenbescherming en dierenartsen in de regio. Ook haalt de Dierenambulance zwervende dieren op en brengt die naar de dierenopvangcentra in de regio.

Wie zich aan wil melden als chauffeur moet in het bezit zijn van rijbewijs B, in de gemeente De Ronde Venen, Uithoorn, Aalsmeer of Amstelveen wonen, goede sociale vaardigheden hebben, stressbestendig zijn, zelfstandig kunnen rijden en een teamplayer zijn. De Dierenambulance biedt vrijwilligers deelname aan een cursus EHBO voor Dieren aan. Na een korte inwerkperiode gaat een chauffeur zelfstandig op de Dierenambulance rijden. De chauffeur werkt vanuit huis en gaat op pad als hij of zij een melding krijgt. Er staan altijd mensen stand-by om hem of haar te begeleiden of te helpen waar nodig.

De Dierenambulance zoekt ook pendelaars die minimaal 1 tot 2 uur per week beschikbaar zijn. Ze halen zieke en gewonde vogels tussen 8.00 en 10.00 uur of tussen 20.00 en 21.30 uur op in de loods van de Dierenambulance in Mijdrecht en brengen ze naar opvangcentrum De Toevlucht in Amsterdam. Ze krijgen voor de ritten een auto ter beschikking.

Belangstellenden kunnen solliciteren door een bericht te sturen naar dierenambulancera@gmail.com onder vermelding van motivatie, adres en geboortedatum. Aanmelden kan ook via 06-2063.4734.