• Kunstkast Aalsmeer

Doneer voor een nieuwe Kunstkast Ophelialaan

AALSMEER De Kunstkast organisatie begint een crowd funding actie. Met de opbrengst kan Mariëlle Wegman twee kasten bij de Ophelialaan beschilderen.

Inmiddels zijn er al dertig kunstkasten in Aalsmeer gemaakt. Wie kent de beschilderde elektriciteitskasten niet? Kunstenaars, vrijwilligers, bedrijven en de gemeente werken samen met bewoners om hun buurt mooi te maken.

Na 3 jaar moet de Kunstkast zelfstandig kunnen draaien. Epifanes sponsort de Kunstkast door verf ter beschikking te stellen. De bijdrage van 250 euro van het Meerlanden Fonds eind vorig jaar kwam op het juiste moment. Nu is het moment dat de bewoners kunnen gaan bijdragen. Hoe leuk vindt u het dat er elektriciteitskastjes worden beschilderd in Aalsmeer? Wilt u dat ze hiermee doorgaan? Dan kunt u nu de kunstenaars en vrijwilligers steunen. Op www.kunstkast.org staat een 'doneer nu'-knop.

Lex Berghuis: "We kunnen voor 100 euro een kunstkast maken. Dat gaat geheel naar de kunstenaar, die moet er dan ook de onkosten van betalen. Maar omdat crowd funden vanaf 250 euro kan via 'voorjebuurt' hebben we ons doel op 300 euro gezet. Dan maken we er meteen 3 als het lukt om dat op te halen. Mochten we meer geld ontvangen dan gaan we meteen door met meer kasten. We zijn heel benieuwd wat mensen bereid zijn om bij te dragen!"

Marielle Wegman in de Ophelialaan

De donaties bepalen mede welke kasten beschilderd gaan worden. De eerste klus staat al vast. De twee kasten op de foto staan op de hoek van de Begoniastraat en de Ophelialaan. Het is goed te zien dat deze wel wat verf kunnen gebruiken! De nutsbedrijven onderhouden de kasten niet. Maar Mariëlle Wegman wil ze wel graag mooi maken. Juwelier Peter Kunst en het restaurant Oh! zijn de dichtstbijzijnde buren, en enthousiast. De andere omwonenden krijgen een bericht in de brievenbus. Zodat ze hun ideeën kunnen delen, reageren en vooral: een bijdrage doen via de website.