• Gemeente Aalsmeer

Dopperflesjes voor schoolverlaters

AALSMEER Wethouders Jop Kluis en Ad Verburg hebben dinsdag 4 en woensdag 5 juli samen met Ton Harte van de Wereldwinkel een bezoek gebracht aan alle leerlingen uit groep 8. Voor elke schoolverlater brachten ze een Dopperflesje mee.        

Er gaat volgend schooljaar veel veranderen voor de schoolverlaters. Nieuwe leraren, nieuwe vakken, nieuwe vrienden en vaak ook verder fietsen. Dat is nogal wat en dat wilde de gemeente niet ongemerkt voorbij laten gaan. Daarom hebben Kluis en Verburg aan alle leerlingen van groep 8 een Dopperflesje cadeau gegeven.

Dit flesje is niet alleen leuk maar ook veel beter voor het milieu. Wat ook mooi is, is dat een gedeelte van de opbrengst van de Dopperflesjes naar schoon drinkwaterprojecten in ontwikkelingslanden gaat. Per dag worden er in Nederland meer dan 500.000 plastic flesjes weggegooid. Die belanden bij het vuilnis, maar soms ook op straat of in zee. Als we al dat plastic bij elkaar vegen ontstaat er een plastic eiland zo groot als Spanje en Frankrijk samen.