• Downpower van Zeth.

    Mandy van der Zwaard

DownTown Ophelia

AALSMEER Het was een dag van veel hoogtepunten, zaterdag 2 juni. De Ophelialaan stond in het teken van DownTown Ophelia; het evenement met een boodschap. Gele shirts lieten het VIPpersoneel van die dag goed opvallen. Alle stagiairs- zoals de jongeren die dag genoemd werden- hebben een verstandelijke beperking en willen graag werkervaring opdoen. Dit evenement is in het leven geroepen om ondernemers en bestuurders te overtuigen van de noodzaak om werkplekken te creëren voor deze groep. In samenwerking met Ons Tweede Thuis gaat de stichting een voorlichtingscampagne houden in de hoop dat andere ondernemers -buiten de Ophelialaan- ook geïnspireerd worden en dit initiatief oppakken.

Mandy van der Zwaard

KIPPENVELMOMENT De organisatie kijkt terug op een geslaagde dag. Een dag die begon met feestelijk marcheren achter het Show- en Jachthoornkorps Kudelstaart. Het was te zien dat de stagiairs zich toen al belangrijk voelden; wat het eerste kippenvelmoment van de dag op leverde. Er zouden er nog vele volgen. Roy en Justin Huiskens, de illusionistenbroers, verzorgden de magische opening waarna Karen Koeslag haar kunstwerk mocht onthullen. Zij heeft samen met kunstschilder Michael Glanz een mooie houten ballon beschilderd die als aandenken van de dag op de zijmuur van Teddy's komt te hangen.

WERKZAAMHEDEN De ruim honderd deelnemers mochten aan het werk in alle winkels. Het enthousiaste VIP-personeel was overal. Op straat deelden ze hapjes uit, stonden of zaten achter de kassa, wasten haren, vulden vakken, en nog veel meer. Gaandeweg de dag groeide het zelfvertrouwen.

PODIUMFEEST Bijna iedereen is het erover eens dat de modeshow 'het' hoogtepunt van de dag was. Winkeliers van Mitchjo, Denise Fashion, Gentlemens Place en Teddy's Kinderkleding hadden de vele kinderen en jongeren de mooiste kleding aangetrokken om op de catwalk te stralen en Dorcas schonk twee bruidsjurken voor een spetterende finale. Visagisten van de ETOS hadden iedereen mooi gemaakt. Er was de hele dag muziek; artiesten verleende hun medewerking. Naast loterijen, een braderie en spelletjes waren er springkussens, konden de kinderen eierkoeken versieren, dieren aaien van Kinderboerderij Boerenvreugd, een rondje rijden in een sportwagen of met de politie mee.