• Kees Noomen is de gebeten hond in Aalsmeer.

    René de Leeuw

Dreigende taal uit Amstelveen nog onbeantwoord

AALSMEER Er komt voorlopig geen officieel antwoord op de stevige aantijgingen van de VVD Amstelveen aan het adres van Aalsmeer. Fractievoorzitter Kees Noomen verwijt Aalsmeer een 'Griekenland-houding' in de samenwerking met Amstelveen en wil een berekening hoeveel een scheiding kost.

Aalsmeer kan voorlopig niet terugslaan omdat burgemeester Gido Oude Kotte de enige is die een passend antwoord kan geven. Hij ging de dag na het uitspreken van de verwijten voor drie weken op vakantie. De Aalsmeerse gemeenteraad had toen juist een verhit debat gehad over de gevolgen van het toestaan van meer vluchten op Schiphol.

NIET OP SCHERP Persvoorlichter Petra Simonse denkt niet dat Oude Kotte vanaf zijn vakantieadres gaat reageren en verwacht sowieso geen officiële persverklaring. "We gaan hierover niet via de media reageren," zegt ze. "De samenwerking is een doorlopend proces, ook hierover gaan wij in overleg. We willen de zaak niet op scherp zetten."

Maar de samenwerking met Amstelveen rammelt aan alle kanten. Eerder waren vanuit Aalsmeer al negatieve reacties van PvdA ('wij verwachten van een dienstverlener een bepaalde service'), CDA ('wij hebben wensen en eisen') en AA ('de almaar stijgende organisatie kosten zijn ons een doorn in het oog').