Dylan helpt een handje bij Café Op de Hoek in Kudelstaart

KUDELSTAART De Kudelstaartse Dylan werd vorige maand op slag een bekendheid toen hij met veel succes besloot zich in te gaan zetten voor de Stichting Living Memories. Afgelopen zaterdag stond hij in dat kader met een aantal vriendjes en vriendinnetjes in Café Op de Hoek, waar hij de handen uit de mouwen stak om geld op te halen.

Dylan (8) zet zich sinds kort in om geld op te halen voor de Stichting Living Memories. Deze stichting maakt audio- of videoportretten van kinderen die gaan overlijden. Het gaat hierbij niet om geposeerde momenten, maar juist om dagelijkse gebeurtenissen. 'Bij het maken van het portret richten wij ons op de gewone, fijne momenten', zo schrijft de stichting op haar website. 'Omdat juist die gebeurtenissen later waardevol blijken. Met het hele gezin aan tafel, een spelletje spelen of knuffelen. Na het overlijden blijven alleen herinneringen over. Soms zorgen ze voor tranen, een andere keer voor een lach. Herinneringen zijn belangrijk. Ze zijn het bewijs dat iemand er echt is geweest. Ze zorgen ervoor dat je niet vergeten wordt.'

ERNSTIG ZIEK Kudelstaarter Dylan en zijn familie kwamen in aanraking met de stichting omdat het jongste gezinslid Owen ernstig ziek was. De stichting maakte in december een portret van Owen, waarna zijn grote broer besloot in actie te komen. Helaas kwam begin februari het verdrietige nieuws dat Owen is overleden.

Het afscheid van zijn kleine broertje weerhield Dylan er echter niet van door te blijven gaan met geld inzamelen voor Living Memories. Inmiddels heeft hij al heel wat geld opgehaald door het doen van klusjes, het ophalen van flessen en op allerlei andere manieren. Afgelopen zaterdag kwam hij opnieuw in actie, door de handen uit de mouwen te steken bij Café Op de Hoek (zie bovenstaand filmpje, gemaakt door Peter Maarsen) en deze week nog verkocht hij cakejes tijdens het Luchtkussenspektakel in de Goudsmithal in Amstelveen.

ACTIEDAG Het is de bedoeling dat Dylan nog tot en met zaterdag 23 maart in actie blijft. Die dag vindt een grote actiedag plaats, met onder meer een marathonuitzending van lokale omroepen uit Haarlemmermeer, Aalsmeer, Uithoorn, Amstelveen, Ouderkerk aan de Amstel en Ziekenhuis Amstelland. Daarnaast is er een spinningmarathon. Meer informatie over de actiedag 'Let's Make Memories' staat hier.

Wil je Dylan steunen door een donatie te doen? Dat kan via zijn persoonlijke donatiepagina.