• De Nijs
  • De Nijs
  • De Nijs

Eindelijk actie op terrein Pannebar in Vrouwentroost

AALSMEER Ooit ging de halve gemeente Aalsmeer er stappen, maar over niet al te lange tijd staan er huizen op de plek waar vroeger de roemruchte Pannebar stond. Aannemer Markus BV is vorige week begonnen met het bouwrijp maken van het terrein aan de Kudelstaartseweg in Vrouwentroost.

Oplettende passanten zullen het vast gezien hebben: er wordt gewerkt op het terrein van de voormalige Pannebar. Nadat het café restaurant jaren geleden plat ging, heeft het terrein altijd braak gelegen. Er werd zelfs een houten wand met graffiti om het terrein heengezet om de troosteloze aanblik weg te nemen, maar die is binnenkort niet meer nodig. 

ARCHEOLOGISCH ONDERZOEK Na vele jaren van inactiviteit gebeurt er namelijk eindelijk iets op het terrein. Aannemer Markus BV is momenteel bezig met het bouwrijp maken van de grond. Daarnaast wordt archeologisch onderzoek gedaan, waarover morgen meer nieuws verschijnt op deze website.

Op het terrein is een bouwproject genaamd 'Women's Eye' gepland. Dat bestaat uit drie soorten woningen, waaronder een villa op een eigen kavel. Volgens André Dagelet van Mantel Makelaars zijn de eerste drie woningen van het project inmiddels onder voorbehoud verkocht. Over enkele maanden komen de volgende drie woningen in de verkoop, tussendoor wordt ook het kavel voor de villa aangeboden.

INFORMATIE Als alles gaat zoals gepland beginnen de bouwwerkzaamheden rond oktober/november van dit jaar. Meer informatie over het project is hier te vinden.