• 313076128471

Ernst Jansz presenteert 'De Neerkant'

AALSMEER Ernst Jansz presenteert zijn nieuwe album 'De Neerkant', zaterdag 21 oktober om 20.30 uur in de Oude Veiling, Marktstraat 9.

De entree is 20 euro. Reserveren via scr@pietergroenveld.com

NEERKANT Neerkant is de naam van het dorpje in de Brabantse Peel, waar Ernst Jansz en zijn muziekvrienden van CCC Inc. in 1970 een commune begonnen. Zeven jongens met gitaren en lang haar, hippies uit Amsterdam met hun vriendinnen, kinderen en huisdieren. Ze hoopten met hun idealen de wereld te verbeteren. Na een paar jaar viel de commune echter uit elkaar en de bandleden verhuisden een voor een weer terug naar de Randstad. Alleen Jansz is tot op de dag van vandaag in de verbouwde boerderij in Neerkant blijven wonen. Zoals hij in een van de nieuwe nummers zingt: een hippie is hij misschien nog steeds.

Het album 'De Neerkant' geeft een beeld van wie Ernst Jansz is, waar hij muzikaal staat. Er klinkt iets door van de muziek van CCC Inc. (folk, Americana, country), naast invloeden van de Indische achtergrond van Jansz (Krontjong). Aangezien CCC Inc. inmiddels 50 jaar bestaat en Jansz daar zijn muzikale carrière is begonnen, zit hij nu zelf ook 50 jaar in het vak en is 'De Neerkant' dus in meer dan één opzicht een jubileumalbum.

BIOGRAFIE Na CCC Inc. begon Ernst Jansz diverse bands: Slumberlandband (1975), Rumbones (1977) en vervolgens in 1978 Doe Maar, dat wegens teveel succes in 1984 werd opgeheven.

In 1976 toerde Jansz voor het eerst met Boudewijn de Groot en in de jaren daarna zou hij nog regelmatig als begeleider, bandleider en producer met Boudewijn de Groot samenwerken. Ook met Bram Vermeulen ging Jansz op tournee en ook voor hem produceerde hij platen.

Daarnaast had Jansz nog andere projecten samen met Doe Maar-maatje Jan Hendriks. Met Midnight Hour (1986) brachten ze Soul-klassiekers en voor Rienne Va Plus (1990 - 1992) lieten ze zich qua tekst en muziek inspireren door de jaren 30/40.

Sinds 2000 maakt Jansz met enige tussenpozen solo-albums met ingetogen, intieme liedjes, waarbij hij in toenemende mate zijn Indische roots verkent.

CCC INC CCC Inc. is in 1974 officiëel opgeheven, maar eigenlijk altijd blijven bestaan en met regelmaat blijven optreden. Dit najaar vieren ze hun 50-jarige bestaan met een jubileumtournee. Ook Doe Maar heeft na de opheffing in 1984 in 1999 een doorstart gemaakt. Tot op heden treedt de band nog steeds met groot succes op.

Jansz doet dit najaar een theatertournee, waarbij hij - begeleid door zijn eigen band - het repertoire van het nieuwe album 'De Neerkant' ten gehore zal brengen.