• Een lange rij mensen in de Zijdstraat voor toegangskaarten van het Nostalgisch Filmfestival

    Dick Piet

Run op kaartennostalgische films

18-08-2019, 20:32 | Lezersnieuws | Dick

AALSMEER - Het zag zwart van de mensen voor het Boekhuis in de Zijdstraat, vorige week donderdagavond. Honderden mensen stonden in de rij voor een toegangskaart voor een middag of avond zwijmelen bij nostalgische films.

 

Om zeven uur zou de kaartverkoop voor het achtste Nostalgisch Filmfestival, dat op dinsdag 10 september in de feesttent op het Praamplein wordt gehouden, van start gaan. Al ruim een uur daarvoor stonden de eerste belangstellenden voor de deur te wachten.

Toen de winkel openging, vlogen de kaarten dan ook als zoete broodjes over de toonbank. Slechts een half uur later, rond half acht, moest organisator/presentator Dick Piet melden, dat alle 750 kaarten voor de avondvoorstelling waren uitverkocht.

Sommigen dropen teleurgesteld af naar huis. De middagvoorstelling was voor hen geen optie ,,omdat er ook nog gewerkt moet worden.’’ Veel anderen kozen er uiteindelijk wel voor.

Inmiddels zijn ruim 600 (van de 750) toegangskaarten voor de middag verkocht. Met nog een kleine drie weken te gaan, zijn dat er niet zo veel meer.

Kaarten à 7,50 euro (incl. garderobe, koffie/thee) zijn dus nog verkrijgbaar in het Boekhuis in de Zijdstraat. Alleen contante betaling. De aanvang van de middagvoorstelling is 14 uur.