• pixabay

TruckersRun op 21 september

AALSMEER Stichting Aalsmeer Bloemen Tour houdt zaterdag 21 september weer een TruckersRun. Met de meest mooie vrachtwagens, oldtimers en andere bijzondere voertuigen wordt er een tour gemaakt rond Aalsmeer en omstreken voor mensen met een verstandelijke beperking.

Er rijdt bijvoorbeeld een antieke bloemenwagen mee van Verhaar Bloemen Export. Op het terrein en in de loodsen van Merijn van Zaal (Poelweg 12, De Kwakel) zal dit wederom plaats vinden. Hier worden de chauffeurs om 10.00 uur verwacht. De deelnemers van Ons Tweede Thuis worden opgehaald door Stichting Oldtimerbussen vanaf verschillende locaties, maar ook deelnemers die individueel wonen zijn van harte welkom. Op de locatie krijgen alle deelnemers tussen 11.00 en 11.30 uur een warm onthaal en zal er een lunch klaar staan. Daarna is er een gelegenheid voor de mensen met een beperking om in alle rust een mooie vrachtwagen, bus of andere auto uit te zoeken waarin ze de tour gaan maken.

In de hal en op het terrein vindt tevens een spectaculaire show plaats van de Scania motorclub met radiografisch bestuurbare vrachtwagens, is het Show-en Jachthoorn korps aanwezig en zal de muziek verzorgd worden door Fireballs Disco dit jaar. Intussen wordt er vanuit een hoogwerker en met drones het nodige beeldmateriaal gemaakt. Rond 12.30 uur gaan de seinen op groen en gaat het hele konvooi vertrekken bij van Zaal Transport.

Er zullen zo'n 100 vrachtwagens de weg op gaan, die begeleidt worden door een begeleidingsteam van motoren. Dit is voor het de mensen die langs de kant van de weg staan een heel leuk gezicht. In het centrum van Aalsmeer zal het Show- en jachthoorn korps het konvooi weer begeleiden tot in Kudelstaart, waarna de stoet weer verder zal rijden richting De Kwakel en Uithoorn.

De organisatie hoopt dat er zoveel mogelijk mensen langs de kant zullen kijken (en genieten) van de 'leukste, gezelligste en mooiste vrachtwagentour' van Nederland.

Aanmelden kan via piet@aalsmeerbloementour.nl. Voor de chauffeurs en deelnemers is de hele dag gratis. Er zal gezorgd worden voor voldoende eten en drinken. Na afloop van de rit is er een grote barbecue met als toetje een heerlijk ijsje bij de ijskar van Cees van Vliet.

Kijk voor meer informatie en alle sponsoren op www.aalsmeerbloementour.nl.