• Vuur en Licht op het water
  • Vuurenlichtophetwater.nl

Vuur en licht op het water aftrap feestweek

AALSMEER Eén keer per jaar worden de Westeinderplassen door boten verlicht. Op 7 september opent de Feestweek Aalsmeer met 'Vuur en Licht op het water'. Het evenement begint van 19.45 en duurt tot 23.30 uur.

Vuur, licht en water: het klinkt al als een spectaculaire combinatie. En dat is het ook, op elke eerste zaterdagavond van september op de Westeinderplassen in Aalsmeer. Tijdens Vuur en Licht op het Water varen meer dan honderd lichtgevende boten een mooie route door de Ringvaart en op de Westeinderplassen naar de verlichte watertoren. Om 23.00 uur is hier de vuurwerkshow te bewonderen. Vanaf de Stommeerweg en Kudelstaartseweg hebben toeschouwers vanaf een halve kilometer het beste zicht op een halve maan aan verlichte boten. Een jaarlijkse feestdag vol spektakel, op en aan het water.

Het vuurwerkspektakel in Aalsmeer staat in de top vijf van mooiste vuurwerkshows in Nederland. Het vuurwerk wordt namelijk op zo'n 265 meter van de oever van drijvende platformen de lucht ingeschoten terwijl de verlichte boten dobberen op het water. Een kleurrijke en romantische afsluiting van Vuur en Licht op het Water. 

Meer informatie is te vinden op de site van de organisatie: vuurenlichtophetwater.nl.