• Truus Oudendijk

Feest op de kinderboerderij

AALSMEER Vorige week was het 25 jaar geleden dat koningin Beatrix kinderboerderij Boerenvreugd opende. En dat is op vrijdag 9 november uitgebreid gevierd met een receptie voor vrijwilligers, donateurs, sponsors, oud oprichters en voormalig bestuurders. Foto's van die bijzondere gebeurtenis van 25 jaar geleden hingen in de feesttent. Voor de aanwezigen een mooie gelegenheid een nog jeugdige Beatrix te bewonderen. Ze was voor deze receptie uiteraard ook uitgenodigd, maar had aan die uitnodiging dit keer helaas geen gevolg gegeven.

DANKWOORD Het werd een gezellig samenzijn in de feestelijk versierde kinderboerderij, met een drankje en lekkere hapjes, geserveerd door vrijwilligers en mensen van OTT. 'Zonder hen zou er geen kinderboerderij zijn' zei Rogier van der Laan, sinds januari dit jaar voorzitter van de stichting. In zijn welkomstwoordje bedankte hij sponsors, donateurs en vrijwilligers. Dankzij hen is Boerenvreugd vijfentwintig jaar geleden gerealiseerd en nog steeds zijn zij onontbeerlijk voor het voortbestaan van de kinderboerderij. Datzelfde geldt voor de mensen van Ons Tweede Thuis, die samen met vrijwilligers de dagelijkse gang van zaken verzorgen, zoals mensen ontvangen, het winkeltje beheren en de dieren verzorgen. Van der Laan deed gelijk een oproep voor nieuwe vrijwilligers, want: 'de kinderboerderij is nooit klaar en na vijfentwintig jaar is een en ander wel aan een opknapbeurt toe'. Dan zijn een paar helpende handen van harte welkom.

BEGRIP De kinderboerderij is een begrip in Aalsmeer. Een unieke locatie waar kinderen komen om in de zandbak te spelen, de dieren te bewonderen of een rondje te maken op een van driewielers van het uitgebreide kleuterwagenpark, dat altijd klaar voor gebruik staat. Bij slecht weer is er binnen in de boerderij ook van alles te beleven. Er heerst een sprookjesachtige sfeer, met het grote paddenstoelenhuis dat er om vraagt eens een kijkje te nemen wat er achter die verlichte raampjes gebeurt. Nieuw project is de Speelboerderij; een compleet mini dorp, met boerenhuisjes, een hooiberg en een koeienstal. Kinderen kunnen er naar hartenlust hun fantasie op botvieren. Hoog tijd voor een bezoekje aan Boerenvreugd.