• Hedzer de Haan
  • Picasa 3.0

Feest op Molenplein met Fairfashion modeshow

AALSMEER De Wereldwinkel in Aalsmeer viert zaterdagmiddag 30 september haar 25-jarig bestaan met een Fair Trade middag op het Molenplein.

Een djembé workshop en een fair trade modeshow (de acht modellen zijn allemaal medewerkers in de Wereldwinkel!) en kraampjes met kennis- en behendigheidsspelletjes, allemaal gratis toegankelijk en natuurlijk een koffiekraam en mogelijkheid tot aankoop van een Fair Trade kledingstuk.

Al veel langer dan 25 jaar werd er al door vrijwilligers vanuit huis koffie en rietsuiker verkocht. Een winkel stond op het verlanglijstje en die kwam er in 1992, eerst naast de Doopsgezinde kerk en nu alweer bijna 8 jaar schuin tegenover de molen naast de slager. De bewustwording van het belang van eerlijke handel is nog steeds de grondgedachte, waar meer dan veertig vrijwillige medewerkers zorgen dat de winkel de hele week open is. Daarnaast is het bekend, dat de Wereldwinkel naast de Max Havelaar koffie en thee en de chocola (negentien smaken van Tony's Chocolonely!) een cadeauwinkel is, waar veelkleurige artikelen uit allerlei landen gevonden worden.

Op 30 september schenkt de Wereldwinkel aan iedere Aalsmeerse septemberjarige die 25 wordt, een grote verjaarsreep. En op het Molenplein zullen bezoekers hun waardering voor de medewerkers van de winkel kunnen uiten door een schort voor een van hen te beschilderen. Zo ontvangen zij een jubileumcadeau van de inwoners van Aalsmeer.