• Pretpeurders

Feestweek Kudelstaart bomvol activiteiten voor jong en oud

KUDELSTAART Inwoners van Kudelstaart hoeven zich de komende week niet te vervelen. Van 14 tot en met 23 juni vindt in het dorp namelijk de jaarlijkse feestweek plaats. 

De Kudelstaartse feestweek wordt vandaag, vrijdag 14 juni, om 20.00 uur afgetrapt met het Keezentoernooi in het dorpshuis. Opgeven kan in koppels (vooraf) via keezeninkudelstaart@gmail.com, inschrijfgeld kost 5 euro per persoon. 

BEACHVOLLEYBAL Een dag later staat het jaarlijkse beachvolleybaltoernooi op de agenda. Op het parkeerterrein achter het dorpshuis worden voor een dag vier beachvolleybalvelden aangelegd, deelnemers en publiek zijn vanaf 12.00 uur welkom. Wie liever een pijltje gooit, kan vanaf 20.00 uur meedoen aan het darttoernooi in het dorpshuis. Inschrijven kan op de avond zelf en is gratis. 

Fietsliefhebbers kunnen zondag 16 juni hun hart ophalen tijdens de VZOD Fietstochten. Voor de oudere fietser en voor gezinnen met jonge kinderen is er speciaal een route uitgezet van 25 kilometer. Voor de toerrijder is er een tocht gemaakt van 55 kilometer. De gevorderde toerrijders en de mensen met de racefiets kunnen een route gaan rijden van 95 kilometer. Starten gebeurt vanaf fietswinkel Meer voor Fietsen en kan tussen 9.00 en 11.00 uur. Deelnemers aan de langste afstand kunnen van 9.00 tot 10.00 uur starten.

VROEGER Dinsdag 18 juni gaat de feestweek vervolgens verder in het dorpshuis, waar gastvrouw Riet Lammers aan de hand van dia's bezoekers vanaf 14.00 uur vertelt over het Kudelstaart van vroeger. Tussendoor wordt een rondje kienen gespeeld, entree is gratis. Woensdag 19 juni is er in het winkelcentrum van 14.00 tot 21.00 uur een braderie met kramen met van alles en nog wat. Wie na dinsdag nog even lekker verder wil kienen, is donderdag 20 juni vanaf 20.00 uur welkom in het dorpshuis.

Vrijdag 21 juni is het tijd voor een inmiddels bijna traditioneel onderdeel van het feestweekprogramma: Kudelstaart Kulinair. Vanaf 17.00 uur kunnen bezoekers genieten van heerlijk eten en drinken bij drie horeca-ondernemingen aan de Kudelstaartseweg. Bij Brasserie Oevers zijn diverse hapjes en drankjes en live muziek van Arno Kolenbrander, Restaurant Jones serveert bitterballen en gezellige deuntjes en bij Café Op de Hoek is zelfs een heus foodtruckfestival met negen foodtrucks. 

DANSEN Om al dat heerlijke eten er weer een beetje af te dansen, is publiek zaterdag 22 juni vanaf 20.30 uur welkom in het dorpshuis. Daar treden Wesley Bronkhorst en Peter Beense op. Kaarten kosten 10 euro in de voorverkoop (Gall & Gall, Marskramer en het dorpshuis) of 12,50 euro aan de deur. 

Douchen hoeft niet na deze feestavond, want zondag 23 juni staat het laatste onderdeel van de feestweek op het programma: de Prutrace. Inschrijven kan hier, deelname kost tussen de 5 en 15 euro. De Prutrace begint om 13.00 uur.

Wil je meer informatie over de feestweek? Kijk dan hier.