• Greenpark Aalsmeer
  • Greenpark Aalsmeer
  • Greenpark Aalsmeer

Fijnstof absorberende planten geplant

AALSMEER Green Park Aalsmeer is vrijdag 9 maart begonnen met de inrichting van een park aan de Machineweg. Wethouder Ad Verburg en Green Park Aalsmeer projectleider Frans Taselaar hebben de eerste en unieke fijnstof en stikstof absorberende planten gepland. Deze unieke planten zijn in Aalsmeer ontwikkeld en absorberen niet alleen fijnstof en stikstof maar vormen ook een fijn leefmilieu voor bijen. De fijnstof en stikstof absorberende planten zijn ontwikkeld door MyEarth uit Aalsmeer.

Het park is onderdeel van de ontwikkeling van Green Park Aalsmeer en het ontwerp is van H+N+S landschapsarchitecten. Het park vormt een afscheiding tussen de woonwijk Nieuw Oosteinde en het bedrijventerrein Green Park Aalsmeer, en is straks ook een verblijfsgebied voor omwonenden. Voor het laatste studeert de gemeente Aalsmeer met Green Park Aalsmeer en de Stichting Leefomgeving Schiphol (SLS) nog op de haalbaarheid, om in overleg met omwonenden een verdere kwaliteitsslag voor het park te maken.

PRIJSVRAAG Binnenkort zal er ook een prijsvraag voor bewoners uitgeschreven worden voor een goede naam voor dit park in samenwerking met de Wijkraad Aalsmeer Oost.