• Vooraan Mattanja Overbeek, rechts Benjamin Treur en Marleen van der Duin.

    PR Schathemelrijk

Film met Marleen van der Duin in hoofdrol

AALSMEER Kudelstaartse Marleen van der Duin speelt een hoofdrol in de korte speelfilm 'Onschuld' van Schathemelrijk Creatieve Producties. Vrijdag 24 januari is de première in de Corendon Cinema. U weet wel, van die 747 Boeing.

De film is geschreven door Reinier Overbeek. Deze regisseur is bekend van onder andere: 'Orde der Dwazen' en het werken met jongeren van Dock/Binding. De film gaat over herkenbare maatschappelijke thema's maar vooral over oordelen. Veel van de beelden zijn opgenomen in Aalsmeer.

Met deze film willen zij moeilijke thema's bespreekbaar maken, daarom bieden zij de productie ook aan bij scholen als aanvulling op hun maatschappelijke programma.

De film is totaal gerealiseerd op basis van crowdfunding en vrijwillige deelname. Overbeek: "Dat is heel bijzonder, maar zeker niet vanzelfsprekend." De regisseur die binnenkort ook met nieuwe acteerlessen start, is ongelooflijk trots. "De crew, de locatie, de snoepwinkel, iedereen heeft bijgedragen tot dit mooie resultaat."

HET BEGIN Van der Duin kent Overbeek onder andere van de 'Orde der Dwazen'. De theaterwerkplaats waar beiden aan verbonden zijn. "We zijn allebei enorm creatieve geesten én we hebben dezelfde wens. Maatschappelijk moeilijke thema's creatief vertalen en bespreekbaar maken, vooral vanuit het oogpunt; Durf eens níet te oordelen!" In het dagelijks leven is zij Kwartiermaker bij Ons Tweede Thuis. Zij was initiator van onder andere de ACADEMIE en (voor)oordelen zijn haar zeker niet vreemd. Daarnaast speelt zij al meer dan twintig jaar toneel. "Ik zie in het leven overal scenes in."

Durf eens niet te oordelen.

DE FILM Deze 35 minuten durende productie heeft als kern; Durf eens níet te oordelen. De tienjarige Maaike (Mattanja) bouwt een vriendschap op met de volwassen eigenaresse Eef (Marleen) van de snoepwinkel waar ze graag komt. Als Eef keuzes maakt die in Maaikes ogen onbegrijpelijk zijn, komt hun band onder druk te staan. Kwetsbaar en in de war laat ze zich meeslepen door Tim (Benjamin Treur) Maar is dat zo verkeerd van Maaike?

OVERBEEK De regisseur heeft zijn wortels in de jeugdhulpverlening en in het jongerenwerk. "Met jongeren werken is het leukste wat er is. Het is een intensieve periode voor hun en ik vind het fantastisch dat ik daar een rol ik kan spelen." Ook heeft hij het afgelopen jaar gewerkt met de jongeren van DOCK/Binding en donderdag 9 januari om 17.00 uur start hij zijn nieuwe theaterwerkplaats voor 12-19 jarigen in De Leg. Opgeven via reinieroverbeek@gmail.com.

LOCATIE De première wordt feestelijk gevierd met bubbels en gebak. "Maar het is ook een beetje spannend," zegt Mattanja. Zij wil later graag als stewardess gaan werken. Dat maakt de locatie, Corendon Cinema, voor haar dan ook extra bijzonder. Kaarten à 10 euro voor de voorstelling van 20.00 en 21.00 uur kunnen gereserveerd worden via corendonhotels.com.

Mandy van der Zwaard