• Statenlid De Graaf, wethouder Verburg, gedeputeerde Bond en Ger Loogman bij de lopende band waar auto's schoongemaakt worden.

    Gemeente Aalsmeer

Gedeputeerde bezoekt Loogman als Beste Onderneming Noord-Holland

AALSMEER Gedeputeerde Jaap Bond van de provincie Noord-Holland heeft op 10 november een bezoek gebracht aan het bedrijf Loogman aan de Aalsmeerderweg. De gedeputeerde voor Economische Zaken bezoekt alle winnaars van de verkiezing Beste Onderneming van Noord-Holland. Ook wethouder Ad Verburg (Economische Zaken) van gemeente Aalsmeer en Provinciale Statenlid Hermen de Graaf waren bij het bedrijfsbezoek aanwezig.

Wethouder Verburg gaf tijdens het bezoek aan trots te zijn op deze onderneming en op het behalen van de titel Beste Onderneming van Noord-Holland. ,,De Loogman Groep is na de Dutch Flower Group en Waterdrinker het derde Aalsmeerse bedrijf in 5 jaar dat de titel beste Onderneming van Noord-Holland mag dragen. De organisatie van Onderneming van het Jaar van Aalsmeer had Loogman voorgedragen voor de provinciale verkiezing, nadat het bedrijf de Aalsmeerse verkiezing had gewonnen."

Op 17 mei werd Loogman winnaar van verkiezing Beste Onderneming van Noord-Holland (OVNH). Echt onderscheidend zijn, is waar het om gaat bij de OVNH. Daarmee tonen deze ondernemingen aan de drijvende kracht te zijn van de economie in Noord-Holland. De Loogman Groep uit Aalsmeer, bekend van de wasstraten en tankstations, is een echt familiebedrijf, waar innovatie hoog in het vaandel staat. Zo bedacht eigenaar Ger Loogman afgelopen jaar de 'Comfort Lane', waarop patent is aangevraagd. Bij deze nieuwe service kun je, net als in de wasstraat, in de auto blijft zitten en je auto langzaam op een lopende band voortbeweegt, terwijl deze voor je getankt wordt door een pompbediende. Ger Loogman: ,,Hiervoor is veel belangstellig uit het buitenland. Amerikanen en bedrijven uit het Oostblok komen kijken hoe we het hier doen. We hebben zelfs een plek in International Hall of Fame Carwash." Ook het schoonmaken van de binnenkant van een auto op een lopende band is uniek in de wereld. Tijdens de verkiezingsavond kwam naar voren dat in het buitenland interesse is voor deze innovatie.

Loogman is het grootste onafhankelijke tankstation van Nederland met het grootste volume in autowasstraten met meer dan 1 miljoen wasbeurten per jaar.