• Deze beestjes zijn in Aalsmeer niet meer te vinden.

    Jeroen Jumelet

Gemeente Aalsmeer alweer vrij van eikenprocessierups

AALSMEER De gemeente Aalsmeer is bevrijd van de eikenprocessierups. Dat meldt een woordvoerder zojuist aan deze krant. Het door de gemeente ingehuurde bedrijf dat de kleine overlastgevers moest verwijderen, is er in geslaagd binnen 2 dagen alle vijftig bomen met nesten schoon te maken. 

Noem het gerust een knap staaltje werk van de gespecialiseerde eikenprocessierups-verwijderaars die - vooral - maandag en vandaag aan het werk zijn geweest in de gemeente Aalsmeer. Want daar waar vorige week nog werd gerekend op een opruimperiode van 2 weken, hebben de werklieden het klusje dus al in 2 dagen weten te klaren.

SCHOONGEMAAKT Zoals vorige week al bekend was, zijn vijftig bomen met nesten gevonden. In deze bomen werden door de schoonmakers in totaal 207 nesten van eikenprocessierupsen aangetroffen, maar deze zijn nu dus weg. Eerder werden bij twee scholen in de Catharina-Amalialaan - de Zuidooster en De Brug - al vier nesten uit twee bomen gehaald, wat het totaal aantal nesten in de gemeente op 211 brengt.

Wie toch nog nesten of rupsen tegenkomt, kan dit melden via 0297-387575.