• Archief

Gemeente geeft definitief toestemming voor terugkeer Bandjesavond in Aalsmeer

AALSMEER Hoewel de organisatie al in een vergevorderd stadium is, was het doorgaan van Bandjesavond 2019 tot nu toe nog niet 100 procent zeker. Sinds vandaag is aan alle onzekerheid een einde gekomen: de vergunning is binnen.

Goed nieuws voor zowel de horeca in Aalsmeer als de optredende bands en alle bezoekers die van plan zijn langs te komen. De gemeente heeft namelijk definitief goedkeuring gegeven aan de organisatie door een vergunning te verlenen voor Bandjesavond. En dus wordt het groot feest in het centrum zaterdag 8 juni. 

IN ERE HERSTELLEN Onlangs werd bekend dat Bandjesavond dit jaar in haar oorspronkelijke vorm terugkeert in het centrum. Nadat het evenement vorig jaar werd afgeblazen en de 2 jaar daarvoor in een afgeslankte vorm op het Raadhuisplein plaatsvond, besloot een aantal horeca-ondernemers in Aalsmeer dat de tijd rijp was om het populaire lokale feestje in ere te herstellen.

Tijdens Bandjesavond 2019 zullen er op zeven locaties in het hele centrum artiesten optreden. Bij Café Joppe op de hoek van de Weteringstraat en de Marktstraat zijn dat de bands Clueless en Hucksters, het Wapen van Aalsmeer aan de Dorpsstraat heeft de band Super Friday Music geboekt.

COVERBAND Bij De Praam in de Zijdstraat is de band Indianah te zien, en bij restaurant De Oude Veiling in de Marktstraat zal coverband Prime Time van zich laten horen. Ook de Feestweek Aalsmeer verzorgt dit jaar, naar aanleiding van het 25-jarig bestaan van de Feestweek, een podium. Dat staat op de hoek van het Molenplein en de Zijdstraat en zal worden bezet door feestband Exposure.

N201 heeft een podium in de Schoolstraat waar meerdere bands optreden waaronder Tiam en de hete mannen, Gratis Bier, No Pressure, The Gerts, The Message en The Black T's. Als laatste doet ook restaurant de Jonge Heertjes mee, wie daar optreedt is nog niet bekend. 

Bandjesavond 2019 begint om 20.00 uur en is om 1.00 uur afgelopen. Alle optredens zijn gratis te bezoeken.