• Vrolijke bloembakken op het Hortensiaplein? Het zou een idee kunnen zijn voor een aantrekkelijker Aalsmeer.

    Google Maps

Gemeente vraagt inwoners om ideeën voor aantrekkelijker Aalsmeer

AALSMEER De gemeente Aalsmeer komt met een nieuw initiatief om Aalsmeer (nog) aantrekkelijker te maken. Bewoners kunnen via een speciale website namelijk ideeën insturen om zo bij te dragen aan een nog betere gemeente.

Donderdag 14 maart trapt de campagne Aantrekkelijk Aalsmeer af. De gemeente roept inwoners op ideeën te delen over het aantrekkelijker maken van de gemeente. Hiervoor wordt gebruikt gemaakt van Citizenlab, een online participatieplatform dat het mogelijk maakt voor inwoners om mee te denken en te praten. 

ACCOUNT Inwoners die goede plannen denken te hebben, kunnen een account aanmaken op de website participatie.aalsmeer.nl. Wie vervolgens inlogt, kan zijn of haar voorstel op de website achterlaten. Medebewoners kunnen ideeën vervolgens 'liken' zoals op bijvoorbeeld Facebook, of het idee van commentaar voorzien.

Er zitten wel wat voorwaarden aan deelname. Zo moeten ideeën de kwaliteit van de leefomgeving verbeteren, mogen de plannen niet te groot of duur zijn, moeten ze goed uitvoerbaar zijn en moet iedereen er van kunnen genieten. De gemeente heeft in totaal 500.000 euro uitgetrokken voor het plan.

SUPERMARKTEN Naast de website komen er bij vier supermarkten in de gemeente ook ideeënbussen te staan, zo heeft wethouder Robert van Rijn de gemeenteraad laten weten. Plannen indienen kan tot 25 april. Na een selectie worden de goedgekeurde voorstellen vooral in de tweede helft van dit jaar uitgevoerd.