• Rode Kruis Aalsmeer / Uithoorn

Genieten van de Pramenrace

AALSMEER Ruim zestig mensen met een beperking en hun begeleiders genoten zaterdag 9 september van de Pramenrace. Het Jongeren Rode Kruis afdeling Aalsmeer en Uithoorn had hen uitgenodigd om in de achtertuin van zorgcentrum Aelsmeer naar de voorbijvarende boten te kijken. De vrijwilligers van het Rode Kruis trakteerden de gasten op een lunch met drinken, zeer gul gesponsord door de Albert Heijn aan het Praamplein te Aalsmeer. De mensen met een beperking en hun begeleiders hadden het zeer naar hun zin op deze dag.

ZOEK HET UIT In de Aalsmeerse Pramenrace varen versierde boten rond, en dit jaar was het thema 'Zoek het uit'. Net als voorgaande jaren waren bewoners van Ons Tweede Thuis (OTT) - de woonstichting voor mensen met een beperking - uit Aalsmeer en omgeving door het Jongeren Rode Kruis uitgenodigd bij de Pramenrace. In de ochtend regende het nog, maar tijdens de Pramenrace was het droog en brak zelfs de zon door. Zittend in de tuin van Zorgcentrum Aelsmeer, die grenst aan de Ringvaart, bewonderden de bewoners van OTT de mooi versierde pramen en genoten zij van de muziek. Meerdere keren voeren de boten langs en de gasten en de mensen in de pramen zwaaiden enthousiast naar elkaar.

Aalsmeer voor Elkaar - de online markplaats voor vrijwillige hulp - was met een professionele fotograaf en cameraman aanwezig. Hun mooie foto's van die dag staan op hun website Aalsmeervoorelkaar.nl en op facebook. Ook hebben zij een filmpje gemaakt over het werk van het Jongeren Rode Kruis met als thema 'Helpen maakt happy', dit zal binnenkort ook online zijn te bewonderen.

WARME ONTVANGST De vrijwilligers van het Jongeren Rode Kruis afdeling Aalsmeer en Uithoorn trakteerden de gasten meerdere keren op belegde broodjes en drinken. De gasten gingen tevreden naar huis na het bezoek aan deze Pramenrace. 'Dank voor de warme ontvangst', zei een begeleider na afloop.

Het Jongeren Rode Kruis bedankt Albert Heijn aan het Praamplein, het Zorgcentrum Aelsmeer en de vrijwilligers voor het mede mogelijk maken van deze geslaagde activiteit. Als blijk van waardering voor hun trouwe sponsoring bij onze activiteiten, ontving de Albert Heijn winkel aan het Praamplein een oorkonde van het Jongeren Rode Kruis.

HELPEN Het Jongeren Rode Kruis zoekt nog jongeren en scholieren die zich vrijwillig willen inzetten om mensen te helpen. Wil jij het Jongeren Rode Kruis helpen bij activiteiten voor ouderen of mensen met een beperking of wil je meer informatie over wat wij doen? Mail naar jongerenrodekruis@hotmail.nl of kijk op www.facebook.com/JongerenRodeKruis.