• Gemeente Aalsmeer

Gratis opfrissen verkeerskennis

AALSMEER De gemeente Aalsmeer biedt in samenwerking met Veilig Verkeer Nederland een gratis opfriscursus rijvaardigheid aan.

De cursus is voor oudere automobilisten (60+) wonende in de gemeente Aalsmeer. De eerste dag van deze tweedaagse cursus is op dinsdag 20 maart en de tweede dag is op dinsdag 17 april. Beide dagen van 10.00 tot 12.00 uur in de Raadskelder van het gemeentehuis.

Wethouder Verkeer en Vervoer Robbert-Jan van Duijn: "Het is goed als de wat oudere inwoners de verkeerskennis op peil houden. In de loop van de tijd zijn er toch aardig wat regels aangepast. Zo zijn er ook nieuwe verkeersborden bijgekomen. Het is goed voor de verkeersveiligheid als iedereen de alle nieuwe regels kent. Daarom wil de gemeente deze cursus gratis aanbieden."

De theoriecursus bestaat uit twee bijeenkomsten van twee uur. Een verkeersinstructeur praat de deelnemers bij over alle verkeersregels die in de loop der jaren veranderd zijn. Zoals de turborotondes, spitsstroken, nieuwe belijningen enz. Tijdens de eerste dag van de theoriecursus kan men zich ook inschrijven voor een rijvaardigheidsrit. Deze rit maakt de cursist samen met een erkende rij-instructeur in de eigen auto en in de eigen omgeving. De datum wordt afgesproken in overleg met de verkeersschool. Deelname aan de praktijkrit is op eigen risico.

Tijdens de tweede theoriebijeenkomst wordt dieper ingegaan op de verkeerstheorie en kunnen de cursisten de ervaringen van de praktijkrit met elkaar delen. De theoriebijeenkomst en praktijkrit hebben een informatief karakter. Het is dus geen examen. Bij aanvang van de eerste theoriebijeenkomst ontvangt men een theorieboek. Deze cursus wordt mogelijk gemaakt door de gemeente Aalsmeer en is voor u geheel kosteloos.

AANMELDEN Bij VVN afdeling Amstelveen-Amstelland. Bij voorkeur per email: vvn.amstelland@gmail.com (of per post p/a J.de Graeflaan 123 1181DM Amstelveen) Aanmelden met de volgende gegevens: Voor en achternaam, volledige adres, telefoon, geboortedatum en E-mailadres. Het maximale aantal cursisten per cursus is 35.