• De Kunstploeg
  • De Kunstploeg

Groeien tot in de hemel

Project voor de Kunstroute met De Kunstploeg

AALSMEER Aalsmeerders zijn nooit bang geweest om iets in potten te stoppen. Daarbij kunnen tuinbouw en kunst best samengaan. De Kunstploeg wil met het allernieuwste project voor de Kunstroute 'Groeien tot in de hemel', op zoek naar de droom van Aalsmeer?

De Kunstploeg zoekt daarom mensen die mee willen doen aan dit project. Daarbij mogen de bomen wat De Kunstploeg betreft tot in de hemel groeien.

TERRACOTTAPOT Aanstaande zaterdagmiddag is de eerste ophaaldag bij het home van De Kunstploeg. Elke deelnemer krijgt aan het begin van het project een aardewerk terracottapot en een houten geel plantenlabel. Dat label is voor de naam van het kunstwerk. En ieder krijgt de vraag welke droom ga jij kweken? De opdracht is om te laten zien wat ieder persoonlijk graag in Aalsmeer zou zien groeien. Ieder is per slot van rekening de tuinman van zijn of haar eigen leven. Het gaat er om dit met de pot als basis daadwerkelijk te verbeelden.

RODE DRAAD IS ORANJE Dus welke droom wil jij zaaien en uitbeelden? Zo maken we samen de droom van Aalsmeer. Het mag heel persoonlijk en het mag heel abstract. Eerste even een schets maken is misschien wel handig. De pot moet aan de buitenkant oranje blijven. Dat is de rode draad. Verder is elk materiaal welkom. Het mag over van alles gaan, molens, vrede, nog een keer samen, die verre liefde, duurzame oplossingen, de droomreis, een bosje verkeersborden, van alles en nog wat, regenbogen, verlangen, geldbomen, eer betonen, zonnebloemen, tekeningen, verwijzingen naar beroemde kunstwerken, een nieuwe Flora, vormbomen al dan niet natuurlijk, sporthelden, veilige kruispunten, huisvesting voor jongeren, beroemde teksten, lekker eten, oud en jong die samen zingen noem maar op! Alles is welkom zolang het met aandacht en inspiratie is gemaakt en zolang de aardewerk pot de basis vormt.

INDIVIDUEN EN GROEPEN Het project start voor individuele dromenkwekers al voor de zomer. Natuurlijk zijn vriendengroepen ook welkom voor workshops in de ateliers van Femke Kempkes en Karin Borgman. Daarnaast hoopt de Kunstploeg weer op grote diversiteit aan deelnemers zodat in het uiteindelijke droomkunstwerk tegelijkertijd de samenleving weerspiegeld is. Het project is onder meer mogelijk gemaakt door de Gemeente Aalsmeer en door de Rabobank. Individuele deelnemers dragen ook bij, tien euro, waardoor de deelname van scholen, gehandicaptencentra en zorgcentra tegen een veel lichter tarief mogelijk wordt. De Kunstploeg hoopt op deelnemers van alle leeftijden tussen de 8 en de 88 jaar.

EERSTE OPHAALDAG De eerste ophaaldag is op zaterdagmiddag 14 juli tot 17.00 uur bij het atelier van Karin Borgman, Uiterweg 185. Aanmelden voor dit project kan via e-mail DeKunstploeg@Xs4all.nl. Verder is De Kunstploeg te volgen op www.DeKunstploeg.nl via Facebook en te bereiken via Jan Daalman telefoonnummer 06-12096497 of via Femke Kempkes telefoonnummer 06-26154104.