• Eigen foto

Historische Dorpswandeling

AALSMEER In de zomer wordt in Aalsmeer-Centrum elke laatste zaterdag van de maand een historische dorpswandeling gehouden. Zaterdag 30 juni kunnen belangstellenden om 11.00 uur weer aansluiten.

De wandeling begint om 11.00 uur en duurt ongeveer vijf kwartier. Startpunt is de Historische Tuin, Praamplein (bij de ophaalbrug). Deelname kost € 3,50 en een plaats reserveren kan via coordinator@historischetuinaalsmeer.nl of door te bellen naar de Historische Tuin, tel. 0297-322562
De historische dorpswandelingen vinden dit jaar voor het zesde seizoen plaats. Het initiatief vindt zijn oorsprong in de VVV Aalsmeer. De deelnemers voeren langs bekende Aalsmeerse monumenten, maar ook langs minder bekende punten die historisch gezien interessant zijn. Tijdens de wandeling wordt hier letterlijk bij stil gestaan en werpen de gidsen vanuit hun eigen deskundigheid een nieuw licht op de lokale geschiedenis.
Op de laatste zaterdag van de maand zijn er veel andere activiteiten, o.a. een bloemen-en plantenveiling op de Historische Tuin. De Westeinder Rondvaart vaart iedere zaterdag op twee momenten in de middag en het Oude Raadhuis is vanaf 14.00 uur geopend.
De andere dorpswandelingen in 2018 vinden plaats op 28 juli, 25 augustus en 29 september en reserveren is vanaf heden mogelijk. De dorpswandeling is ook voor groepen te boeken.