• Rode Kruis Aalsmeer

Huldiging van 20 jaar vrijwilliger Rode Kruis Aalsmeer

AALSMEER Tijdens een bijeenkomst van de vrijwilligers van de Sociale Activiteiten van het Rode Kruis Aalsmeer vorige week, werd Lenie van Engelen naar voren gehaald. Zij werd gehuldigd voor het feit dat zij al 20 jaar met plezier vrijwilliger is. Uit handen van de voorzitter ontving Lenie een oorkonde en een speld met het getal 20 erop.

Jan Kwak

Op 1 september 1997 meldde Lenie zich aan als vrijwilliger van het Rode Kruis. De reden was dat zij op 62-jarige leeftijd met de VUT ging en niet zonder bezigheden wilde zijn. Zij werd tijdens een bezoek aan een verkoping in de winkel van Dames in de Zijdstraat, die het Rode Kruis tijdelijk mocht gebruiken, geworven door een andere vrijwilliger. Die was afgelopen week ook aanwezig en wist nog precies dat Lenie toen een blauwe jas aan had, wat tot grote hilariteit aanleiding gaf. Lenie is al die jaren lid geweest van het team van de soos (begeleiding, verkopingen enz), maar is ook een paar jaar lid geweest van het bestuur. Het praktische vrijwilligerswerk had echter haar voorkeur. Naast deze vrijwilligers-werkzaamheden is Lenie ook gastvrouw in het ontmoetingscentrum Irene (dementiegroepen), wat ze ook met heel veel plezier doet. Intussen is Lenie 82 jaar en nog steeds actief voor het Rode Kruis.

Op de foto overhandigt voorzitter Dick Overkleeft het 20 jaar speldje en een bos bloemen aan de jubilaris en bedankte hij haar voor haar inzet en enthousiasme.

Wilt u meer weten over het Rode Kruis Aalsmeer of ook vrijwilliger worden dan kunt u dat via de website doen of een mail sturen naar jnoordam@rodekruis.nl