• Cultuurpunt Aalsmeer
  • Cultuurpunt Aalsmeer

IkToon maand Aalsmeer geopend

AALSMEER De landelijke IkToon maand is vrijdag 1 juni officieel van start gegaan, ook in Aalsmeer.

In Het Oude Raadhuis werd het startschot voor deze amateurkunstmaand gegeven door wethouder Wilma Alink-Scheltema. Zij opende de expositie Amazing Amateurs in de Etalage en daarmee deze maand. Tijdens deze expositie is de hele maand juni in 26 etalages kunst te bewonderen en kan er gestemd worden op de favoriet.
Vrijdagmiddag rond 17.00 uur begon Het Oude Raadhuis gezellig druk te worden. (Amateur)kunstenaars en geïnteresseerden stroomden binnen. André Vulperhorst, coördinator amateurkunst in Aalsmeer, heette iedereen van harte welkom. Vervolgens vertelde Madeleine Heijligers, hoofd Cultuurpunt Aalsmeer, over de activiteiten. Daarna sprak Marian Kaaijk, voorzitter van Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer (KCA) over de samenwerking tussen beide organisaties.
Naast de Amazing Amateurs-expositie verzorgen beide organisaties deze maand ook samen het Pop- Up Atelier, waarbij jongeren iedere woensdagmiddag de kans krijgen een kunstworkshop te volgen, zoals graffiti en zeefdrukken. Vervolgens hield wethouder Wilma Alink-Scheltema een korte toespraak. Het was haar eerste optreden als wethouder. Om de expositie officieel te openen maakte zij een polaroid foto van de kunstenaars en vervolgens ging zij zelf met hen op de foto.
Na een hapje en een drankje werd met de aanwezigen de Amazing Amateurs in de Etalage-route gelopen. Heleen van Haaften, voorzitter van de werkgroep beeldende kunst van KCA, gaf een rondleiding langs de kunstwerken in de 26 deelnemende etalages.


STEMBUS GEOPEND De kunstenaar met de meeste stemmen wint de Gouden Penseel. Op de website van Cultuurpunt Aalsmeer en Stichting Kunst en Cultuur Aalsmeer zijn de wandelroute en de link naar het digitale stemformulier te vinden. Er kan nog tot maandag 25 juni gestemd worden. Tijdens het Slotconcert van IkToon, op zaterdag 30 juni, wordt de winnaar bekend gemaakt.