• PR

Impuls voor R-Net buslijnen

AALSMEER De nieuwe dienstregeling van Connexxion gaat zondag 10 december in.

Dat gaat gepaard met tal van veranderingen in het busvervoer in de regio Amstelland en Meerlanden, ook in Aalsmeer. Connexxion zet steeds meer in op hoogwaardige R-Net lijnen.

In Aalsmeer krijgt de huidige lijn 172 (Amsterdam-Amstelveen-Aalsmeer-Kudelstaart) de R-Netstatus en daarom een nieuw lijnnummer: 357. De bus gaat tot wel acht keer per uur rijden. In Amstelveen gaat de 357 niet meer over de Handweg, maar over Sportlaan en Bovenkerkerweg. Om de reistijd te beperken vervalt een aantal haltes in Amstelveen en Amsterdam. In Kudelstaart en Aalsmeer daarentegen blijven, ondanks de R-Netstatus, alle haltes gehandhaafd. Nachtlijn N57 vult de 357, echter alleen op donderdag, vrijdag en zaterdag.

Spitsbus 272 (Kudelstaart-Amsterdam Station Zuid) vervalt. Zodra in juli 2018 in Amsterdam de Noord/Zuidlijn rijdt, gaat lijn 357 om de rit rijden naar Station Zuid. Naar Station Zuid reizen kan tot die tijd door een overstap op Busstation Amstelveen van bus 357 op lijn 242.

GEHEEL NIEUW Aalsmeerders krijgen ook de beschikking over de geheel nieuwe R-Netlijn 342, die een rechtstreekse verbinding verzorgt tussen Uithoorn en Schiphol Airport/Plaza. Deze bus volgt de route langs de N196 en rijdt ter hoogte van de A4 het Schiphol-terrein op. De komst van deze lijn is een langgekoesterde wens van Uithoorn dat nog geen in rechtstreekse verbinding had met de luchthaven. De bus gaan vier keer per uur rijden en wordt aangevuld met nachtlijn N42, die dezelfde route volgt als de 342. Dat maakt Schiphol ook 's nachts bereikbaar.

DOORTREKKEN Aalsmeer zat al in de route van R-Net lijn 340 (Haarlem-Hoofddorp-Aalsmeer-Uithoorn). Connexxion trekt deze lijn per 10 december door naar de halte Centrum in Mijdrecht. In de spits rijden vier van de acht ritten per uur door naar Mijdrecht. In de daluren gaat dat om twee van de vier ritten per uur. De 340 volgt ook de N196, maar rijdt in Aalsmeer door het dorp. In Hoofddorp stopt deze bus voortaan ook op de halte Beukenhorst.