Jazz op de Nieuwe Meer met Jos van Beest en Mariëlle Koeman

AALSMEER Pianist Jos van Beest komt met zangeres Mariëlle Koeman zondag 25 februari om 16 uur op de Nieuwe Meer, Stommeerweg 2.

Jos van Beest kan zo langzamerhand de 'huispianist' van de Nieuwe Meer worden genoemd. Hij staat met zijn trio (met Erik Schoonderwoerd op bas en Ben Schröder op drums) garant voor een lekker swingende jazzmiddag. Wegens het grote succes van een vorig optreden wordt hij opnieuw vergezeld door zijn echtgenote, de zangeres Mariëlle Koeman.

Mariëlle Koeman is een zangeres die van nature een prachtige stem heeft. Zij legt warmte en diepte in haar muziek, zoals de componisten van haar zorgvuldig uitgekozen repertoire het bedoeld hebben. Zo brengt zij een breed repertoire uit het onuitputtelijke 'American Songbook', die zij op geheel eigen wijze vertolkt.

'Mariëlle heeft een zeer eigen "signature" een stijl en eigen manier hoe zij "in de song kruipt" en waarmee zij zich onderscheidt in haar stijl, waarmee melodie en tekst nog meer spreken,' zo sprak First Lady of Jazz Rita Reys lovend over haar. Inmiddels heeft Mariëlle Koeman een vijftal albums op haar naam staan, die allemaal zijn uitgebracht door haar vaste platenmaatschappij in Japan.

JAZZWEEKENDEN Jazz op de Nieuwe Meer is dit voorjaar op 25 februari, 25 maart en 29 april 2018 steeds op zondagmiddag vier uur. Voor het jazzweekend op vrijdagavond 29 juni, zaterdagavond 30 juni en zondagmiddag 1 juli zijn drie bigbands uitgenodigd. Toegang: een gift. Inlichtingen: Henny Essenberg tel. 0297-327698 en Pierre Tuning, tel. 0297-360355.