• pr

Jazzweekend op jachthaven de Nieuwe Meer op 28, 29 en 30 juni

AALSMEER Het zesde jazzweekend op jachthaven de Nieuwe Meer heeft dit jaar het thema 'Blues'. Jazzmusici van diverse pluimage die, elk op eigen wijze, teruggaan naar de bronnen van de jazzmuziek: de blues in al zijn verschijningsvormen.

Op vrijdag 28 juni  staat vanaf 21.00 uur het Christian Pabst Kwartet op het podium. Pabst, een pianist en componist afkomstig uit het Duitse Saarland, werd na zijn afstuderen aan het Conservatorium van Amsterdam docent in muziektheorie en harmonieleer. Hij reisde als begeleider van entertainer Sven Ratzke de wereld rond. Maar centraal in zijn muzikale ontwikkeling staat zijn trio: in de magistrale bassist Giuseppe Campisi en de dynamische drummer Erik Kooger heeft hij ideale medestrijders gevonden om het muzikale avontuur te zoeken.

ALL STAR BAND Zaterdag 29 juni is het vanaf 21.00 uur de beurt aan het Michael Varekamp Kwintet. Trompettist Varekamp is van alle markten thuis: hij maakte wereldtournees met de Dutch Swing College, maar ook met de moderne pianist Rembrandt Frerichs. Hij heeft een 'all star band' samengesteld om de blues te vertolken met louter topmusici uit de (inter)nationale jazzscene: de Russisch-Franse tenorist Dmitri Chapeau, de virtuoze pianist Mark van der Feen, Harry Emmery, de meest ervaren contrabassist van Nederland, en de veelzijdige drummer Erik Kooger – Erik kan zijn drums laten staan: hij speelt de eerste blues-avond bij Christian Pabst!

Als laatste treedt zondag 30 juni vanaf 16.00 uur het Greenfield/Van Beest Kwartet op Nadat Rinus Groeneveld in Paradiso de saxofonist Dexter Gordon had gehoord, besloot hij zelf ook een tenorsax te kopen. Rinus noemt zich inmiddels een 'selftaught blues klootzak' en speelde met veel bluesy jongens, waaronder Little Willie Littlefield, Mose Allison en Eddie C. Campbell. Hij is tegenwoordig één van de beste saxofonisten van Nederland. En toen Jos van Beest de beroemde jazzpianist Oscar Peterson had ontmoet, wilde hij niets anders dan swingen op de piano, in navolging van zijn grote voorbeeld.

Het jazzweekend op de Nieuwe Meer wordt georganiseerd in samenwerking met KCA en cultureel café Bacchus. Toegang: uw gift.