• RCSTAPS

Jazzzangeres terug in Aalsmeer

AALSMEER Carmen Gomes geeft zondag 27 mei een optreden in de monumentale jachthaven de Nieuwe Meer. De zangers van soul en jazz wordt bijgestaan door Folker Tettero op gitaar, Peter Bjørnild op bas en Bert Kamsteeg op drums.

Een half jaar geleden zong Carmen Gomes in cultureel café Bacchus de sterren van de hemel en nu komt ze graag terug in Aalsmeer, met een optreden in de Nieuwe Meer.

In 2006 heeft de groep Carmen Gomes Inc. zichzelf opnieuw uitgevonden met de komst van gitarist Folker Tettero. Zijn bluesy sound zorgt voor net het beetje gewicht dat Gomes nodig heeft om haar stem te kunnen laten leunen op zijn akkoorden en riffs. Dat geeft bassist Peter Bjørnild en drummer Bert Kamsteeg op hun beurt weer meer vrijheid, zodat ze Gomes muzikaal uitdagen om tot het uiterste te gaan. En dat merk je. Haar op het conservatorium geschoolde stem kan kreunen, grommen en uithalen. Ze maakt haar nummers persoonlijk en oprecht, maar tegelijkertijd uitdagend en meeslepend, vol passie en energie.

Jazz op de Haven eindigt dit seizoen met het 'BigBand-Weekend' 's avonds op 29 juni (Pete Bog's Bigband), 30 juni (Fellows Bigband) en zondagmiddag 1 juli 2018 (Kosmosis Bigband). Adres: Stommeerweg 2, 1431 EW Aalsmeer. Toegang: uw gift. Inlichtingen: Henny Essenberg tel. 0297-327698.