• Feest in Poelgilderdam tijdens de kinderoptocht.

    Eigen foto

Kanospetters winnaars van kinderoptocht in Poelgilderdam

POELGILDERDAM Een stralend zonnetje, enthousiast publiek en bijzonder creatieve deelnemers. Dat waren vanmiddag de ingrediënten van de kinderoptocht tijdens het carnaval in Poelgilderdam. 

Een kleine twintig karren waren aan het begin van de middag naar het dorpshuis gekomen, om deel te nemen aan de kinderoptocht. Een stoet die de afgelopen jaren in omvang flink is gaan groeien en de vergelijking met de grote optocht op zondag inmiddels prima aan kan. 

BASISSCHOLEN Om exact elf over één vertrokken de karren, skelters en loopgroepen voor een tocht door de Madam Curiestraat, de Zonnedauwlaan, de Moslaan en de Zwanebloemweg, om vervolgens via de Zonnedauwlaan bij de basisscholen in de wijk te eindigen. 

Daar werden ballonnen opgelaten, waarna de kinderen en hun (groot)ouders richting het Dorpshuis gingen voor een optreden van kleinkunstenaar Tijl Damen en de prijsuitreiking. Even voor vieren steeg de spanning naar grote hoogte, toen bekend werd dat de eerste prijs naar de Kanospetters ging. De tweede prijs was voor de Sportpiraten, het brons ging naar het Holland Limonade Huis. 

VOLLEDIG LOS Het carnaval is dus volledig los in Poelgilderdam. Vrijdagochtend werd er op de Antoniusschool en de OBS al feest gevierd samen met carnavalsvereniging De Pretpeurders, en vrijdagavond stond het hele Dorpshuis vol met hossende kinderen tijdens het jeugdcarnaval. Vanavond zijn de volwassenen aan de beurt, tijdens het Prinsenbal, dat om 20.11 uur begint. Morgen vertrekt de grote optocht om 12.11 uur bij het Dorpshuis. 

Meer informatie over carnaval in Poelgilderdam en De Pretpeurders is hier te vinden.