• Hannah Fokkema in actie als kinderburgemeester.

    Mandy van der Zwaard

Kinderburgemeester Hannah Fokkema zoekt opvolger

AALSMEER Wie wordt de opvolger van kinderburgemeester Hannah Fokkema? Kinderen die die rol wel op zich willen nemen, kunnen zich aanmelden bij de gemeente. 

De verkiezingen voor een nieuwe kinderburgemeester gaan beginnen. De gemeente is op zoek naar een opvolger voor kinderburgemeester Hannah Fokkema. Woon je in Aalsmeer en zit je in groep 6 of 7 van het basisonderwijs, dan kan je je hiervoor kandidaat stellen. 

PRESENTEREN Deze weken bezoekt wethouder Robbert-Jan van Duin alle groepen 6 en 7 van de tien basisscholen in Aalsmeer en Kudelstaart. Hij vertelt wat het betekent om kinderburgemeester te zijn en roept kinderen op om zich kandidaat te stellen. Woensdagmiddag 22 mei nodigt de gemeente alle kandidaten uit voor een leuke middag op het gemeentehuis waar ze zichzelf en hun plannen aan een jury presenteren. Deze jury selecteert maximaal zes kandidaten, die tussen 27 mei en 12 juni campagne voeren om kinderen te vragen op hen te gaan stemmen. 

Tijdens de Buitenspeeldag woensdag 12 juni kunnen alle kinderen uit Aalsmeer en Kudelstaart die op een basisschool zitten in een echt stemhokje stemmen op hun favoriete kandidaat. De uitslag wordt dan enkele dagen later bekend gemaakt. Op 27 juni, bij 'Bouw een bootje' tijdens de Westeinder Water Week, wordt afscheid genomen van Hannah en wordt de nieuwe kinderburgemeester geïnstalleerd. 

SOLLICITATIEFORMULIER Kinderen uit de groepen 6 en 7 kunnen zich kandidaat stellen voor de functie van kinderburgemeester door een sollicitatieformulier (hier te vinden) in te vullen en deze te mailen naar Judith Claver: j.claver@amstelveen.nl. Wie eerst meer informatie wil, kan haar bellen: 020-5404062. Let op: het sollicitatieformulier moet vóór 7 mei binnen zijn. Kijk hier voor meer informatie.