• Kom in de Kas Aalsmeer

Kleurrijke toekomst bij Kom in de Kas

KUDELSTAART Enthousiaste glastuinbouwondernemers aan de Hoofdweg laten dit weekend zien hoe zij dag in dag uit bezig zijn om smaakvolle groenten, kleurige bloemen en verrassende potplanten te kweken en hoe zij daarbij voortdurend op zoek zijn naar nieuwe smaken, nieuwe kleuren en vormen.

Wat voor dit jaar heel bijzonder is dat de Firma Duijnisveld deel neemt aan Kom in de Kas. Zij hebben een compleet nieuwe kwekerij en kweken op 9 ha paprika's. Verder doet er een potorchideeën kwekerij, een bolbloemen/bloembollenbedrijf, hortensia kweker/vermeerderderaar, kuipplanten kwe-ker/vermeerderaar en een akkerbouwer, die aardappels kweekt, mee.

VEEL TE BELEVEN Behalve rondleidingen op de bedrijven en ontdekken hoe alles groeit en bloeit, worden er ook andere interessante activiteiten georganiseerd. Groei en Bloei afdeling Aalsmeer is aanwezig met een standje. Voor de kinderen is er een springkussen en op zaterdag kunnen ze een clown tegenkomen die trucjes met CO2 uithaalt.

Zaterdagmiddag is er een muzikaal optreden van Shantykoor de Brulboeien, zondag rond de middag is er een ballonnenclown en op zondagmiddag een optreden van Opera Familia. Kinderen kunnen meedoen aan een interactieve speurtocht waarmee de beleving in de kas wordt vergroot. Meedoen aan deze speurtocht kan door thuis alvast de KomInDeKas app te downloaden (geschikt voor Android en Apple). Kom in de Kas is een heerlijk uitje voor het hele gezin, lekker in de buurt en helemaal gratis.

Over Kom in de Kas Kom in de Kas is het grootste publieksevenement van de Nederlandse glastuinbouw en wordt in 2018 voor de 41e keer georganiseerd. In regio Aalsmeer nemen zes bedrijven deel om te laten zien waar ze trots op zijn: mooie, verse, gezonde en veilige natuurproducten. De openingstijden zijn van 10.00 tot 16.00 op zaterdag 7 en zondag 8 april.

PARKEREN Parkeren kan op het parkeerdak van Bloemenveiling Royal FloraHolland (Legmeerdijk 313, Aalsmeer), vandaar uit rijden gratis pendelbussen naar de bedrijven. Kom in de Kas is gratis toegankelijk en wordt mede mogelijk gemaakt door GroentenFruit Huis, Royal FloraHolland, Interpolis en Rabobank. Volg Kom in de Kas ook via Facebook, Twitter en Instagram.

Voor meer informatie kijk op www.komindekasaalsmeer.nl.