Kliederkerk voor jong en oud

AALSMEER In de Bindingzaal van de Doopsgezinde kerk klonk zaterdag 20 januari op de achtergrond het orgelspel voor de oecumenische dienst op zondag. Het gaf een muzikaal tintje aan de kliedertafels.

Mandy van der Zwaard

Het doel van dit initiatief is om de verbinding op te zoeken. Jong en oud leren van elkaar onder het kliederen, al naar gelang het thema van die keer. De Kliederkerk met verschillende thema's zijn er om grote en kleine vragen bespreekbaar te maken. De volgende Kliederkerk is 25 maart van 13.00 tot 16.00 uur met een vrije inloop.

ROMMELIG De motivatie van de Doopsgezinde Gemeente om dit initiatief op te pakken naar Engels voorbeeld is als volgt: 'God heeft ons een wereld gegeven die 'messy' (rommelig) is. Waarom zitten we dan zo netjes recht in de kerkbanken, braaf te luisteren? Dit is voor sommige mensen fijn, maar voor veel mensen is het ook heel fijn om de kerk wat rommeliger te beleven. Omdat dit bij ons en onze wereld past.'

Grote mensen kunnen ook leren van kliederen en kliederen is relatief. Deze keer was het thema 'Sprookjes'. 'Huizen' konden omver geblazen worden als de grote Boze wolf. Er kon een kussensloop gemaakt worden voor een Doornroosje. Bij deze, of aan één van de andere tafels kliederen en ondertussen samen (levens) vragen bespreken.

SAMEN Door alle leeftijden door elkaar te zetten kunnen ouderen met hun wijsheid een voorbeeld zijn. Kinderen kunnen daarentegen de volwassen helpen door ze uit te dagen om dingen op hun jeugdige manier te bekijken. Zo kan iedereen elkaar helpen en in verbinding zijn.